Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce-şi propune Învingător la PDL, Chiru se pregăteşte să se bată cu Mazăre

ro

12 Mar, 2011 23:37 1811 Marime text

gigi_chiru.jpgLa scurt timp după declararea sa drept câştigător, noul preşedinte ales al PDL Constanţa a vorbit despre proiectele pe care le are în viitorul apropiat.

 

Christian Gigi Chiru a reiterat afirmaţiile sale potrivit cărora va pune pe primul plan unitatea şi stabilitatea PDL Constanţa. De altfel, acestea sunt şi aşteptările pe care partidul le are de la noul şef al democrat-liberalilor constănţeni, transmise chiar de către secretarul general al PDL, Vasile Blaga, imediat după declararea lui Chiru drept câştigător.

Gigi Chiru a declarat de asemenea, că obiectivul său principal rămâne răsturnarea administraţiei roşii de la cârma judeţului şi a municipiului Constanţa, afirmând că se va angaja în lupta împotriva primarului Constanţei, Radu Mazăre, din 2012, dacă democrat-liberalii pe care-i reprezintă vor crede de cuviinţă că el este cel mai potrivit candidat.

 

Îl vede pe Claudiu Palaz la şefia CJC

 

„Dacă locuitorii municipiului Constanţa mă văd ca o alternativă la Radu Mazăre, o să răspund acestei provocări", a declarat Gigi Chiru la câteva momente după câştigarea bătăliei pentru şefia organizaţiei judeţene PDL Constanţa. De altfel, noul şef ales al pedeliştilor constănţeni a precizat că în perioada următoare va fi demarat un sondaj la nivelul întregului judeţ pentru a vedea care sunt şansele primarilor în funcţie pentru câştigarea unor noi mandate, cât şi ale candidaţilor pentru primăriile care nu au fost câştigate încă de PDL.

În ceea ce priveşte candidatul pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa, Chiru a precizat că şi-ar dori să-l aibă partener în lupta pentru înlăturarea administraţiei Mazăre-Constantinescu pe prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, dacă şi acesta îşi va exprima voinţa în acest sens.

 

Ar putea renunţa la şefia Inspectoratului de Construcţii

 

În noul context al carierei sale politice, Gigi Chiru a declarat că se va gândi serios în perioada următoare dacă va mai rămâne la şefia Inspectoratului Judeţean de Construcţii Constanţa având în vedere că urmează o perioadă de pregătire a strategiei pentru alegerile locale din 2012. De asemenea, Chiru a precizat că, aşa cum a anunţat şi prin programul său de candidat, va urma o evaluare a directorilor de instituţii deconcentrate, iar o eventuală decizie de schimbare a acestora va fi luată de către Biroul Permanent Judeţean.

Despre fostul şef interimar al PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, care a ieşit din cursă din primul tur, având cele mai puţine voturi, Gigi Chiru a precizat că aşteaptă să aibă o colaborare bună cu el, având în vedere că este şi vicepreşedinte de drept în cadrul forului de conducere, dar şi singurul senator PDL al Constanţei. De altfel, noul preşedinte democrat-liberal a declarat că speră să aibă o colaborare bună şi cu ceilalţi parlamentari ai PDL Constanţa.

 

Deschis, despre politică şi succesul în afaceri

La scurt timp după ce a fost ales preşedinte, noul şef al PDL Constanţa, Gigi Chiru, a afirmat că singura adeziune semnată de mâna sa către un partid este cea prin care s-a înscris în PDL. „Pe vremea fostului primar al oraşului Eforie, Mihail Cosma, am făcut parte, fără voia mea, din PSD, cam două luni. Fostul primar de atunci mă înscrisese fără ca eu să ştiu în PSD. Singura adeziune semnată cu mâna mea către un partid este cea prin care am intrat în PDL", a subliniat Chiru. Gigi Chiru a răspuns deschis şi la întrebările privind ocupaţia sa dinainte de a intra în politică. „Înainte am lucrat în comerţ, în alimentaţie publică. Am construit o braserie. Acum conduc o afacere la cazinoul din Eforie. Am pornit de jos şi am urcat treaptă cu treaptă pe scara socială. (...) Nu mi-am dorit să ajung preşedinte pentru a mă bucura de avantaje materiale. Această campanie a fost susţinută integral din fonduri proprii", a precizat preşedintele PDL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • te lasa fratele 13 Mar, 2011 08:18 cum sa te bati mai cand fratele tau e primar psd??????????????
  • zeicu ACN vlad RADIONAV 12 Mar, 2011 23:16 TE RUGAM CHIRULE FA NE UN BINE SI DA NE AFARA DIN FUNCTIILE DE DIR GEN CA AM MUNCIT PREA MULT NENEA CHIRU TE RUGAMMM