Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Vicepreședintele CJ Prahova, reținut de DNA

ro

01 Mar, 2016 16:33 1491 Marime text
 
Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, a fost reținut, astăzi, de procurorii DNA Ploiești într-un dosar în care este acuzat că a luat mită un autoturism pentru acordarea de contracte în mod preferențial.

După patru ore de audieri, a fost reținut pentru 24 de ore. Urmează să fie dus, miercuri, în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit stiripesurse.ro. Radu Ionescu nu a dorit să facă declaraţii presei. 

UPDATE 1, ora 16.39 - Oficial, de la DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 martie 2016, a inculpatului Ionescu Cezar Liviu Radu, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, la data faptelor şi în prezent, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente.
 
Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți.
 
Inculpatului Ionescu Cezar Liviu Radu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI Prahova.

 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii