Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videanu "Am luat decizia de a instaura starea de urgenta"

ro

07 Jan, 2009 17:11 773 Marime text

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a anunţat astăzi, după şedinţa Comisiei de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale, că a luat hotărârtea de a institui starea de urgenţă, în urma întreruperii livrărilor de gaze ruseşti pentru ţara nostră.

"Am luat decizia de a instaura starea de urgenţă", a declarat Adriean Videanu, după şedinţa convocată la sediul ministerului. El a adăugat că volumul de gaze care se află acum în depozite asigură 60-80 de zile. "Starea de urgenţă dă posibilitatea negocierii directe pentru achiziţia de combustibili pentru siguranţa aprovizionării", a spus ministrul Economiei. Totodată, decizia a fost luată pentru a permite companiei Transgaz să gestioneze operativ sistemul şi să furnizeze gaze în ordinea priorităţilor. "Prioritatea este reducerea în continuare a livrărilor de gaze către CET-uri şi înlocuirea cu combustibil alternativ", a precizat Videanu, citat de mediafax.ro.

Livrările de gaze ruseşti către România au fost sistate în totalitate astăzi, în jurul orei 9.00, la staţia de la Medieşul Aurit, din judeţul Satul Mare, după ce ieri dimineaţă livrarea gazului rusesc a fost oprit prin staţia Isaccea 2, din judeţul Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii