Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vimetco reduce aluminiul din Romania cu 44.000 de tone

ro

08 Jan, 2009 13:49 767 Marime text

Grupul metalurgic Vimetco NV, acţionarul majoritar al Alro Slatina şi Alum Tulcea a anunţat ieri că, reduce anul acesta producţia de aluminiu din ţara nostră cu 44.000 de tone, ca urmare a scăderii preţurilor, informează realitatea.net.

În luna noiembrie a anului trecut, Vimetco a anunţa că s-ar putea să reducă producţia din România cu 65.000 de tone pentru anul acesta, după ce a decis să scadă fabricaţia din China cu 95.000 de tone. Purtătorul de cuvânt al grupului metalurgic Vimetco, citat de sursa menţionată a afirmat că producţia de aluminiu din România nu a fost încă afectată de disputa dintre Rusia şi Ucraina, în ceea ce  priveşte livrarea gazului. 

Grupul metalurgic cu capitaluri ruseşti, înregistrat în Olanda şi listat la Londra controlează industria românească a aluminiului, deţinând Alro Slatina şi Alum Tulcea. Uzina Alum Tulcea este închisă din luna februarie a anului 2007, iar în ceea ce priveşte Alro Slatina, reprezentanţii societăţii au anunţat luna trecută că, ar putea să reducă anul acesta numărul angajaţilor cu 1200, scăzând producţia. Propunerea a venit din partea grupului Vimetco, care deţine aproximativ 84,19% din acţiunile Alro, motivând că măsurile sunt necesare, deoarece preţul aluminiului a scăzut cu peste 50%, începând de la mijlocul lunii iulie a anului trecut şi până în decembrie.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii