Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vîntu Băsescu şi-a pus toţi câinii pe mine - VEZI INTERVIUL (video)

ro

17 Sep, 2010 00:41 2265 Marime text

vantu_23993500.jpgÎntr-un interviu din mai 2010, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu vorbea despre Realitatea TV, despre presiunile politice care au fost făcute asupra trustului, dar şi despre relaţia sa cu Traian Băsescu, pe care-l acuza că este responsabil de "tot ce se întâmplă rău în această ţară".

"Dreapta nu înseamnă să-ţi asasinezi cetăţeanul, dreapta, ca şi stânga, ar trebui să se preocupe de protecţia cetăţeanului. Statul este dator să mă protejeze, pe mine omul de afaceri şi pe cetăţean. Prin stat, eu înţeleg un pachet de legi creat şi pus în aplicare de nişte instituţii, stat puternic înseamnă instituţii puiternice. Locul acestor instituţii este luat azi de un singur om, Traian Băsescu, instituţiile fiind praf. Îl consider de tot ce se întâmplă rău în această ţară pe actualul preşedinte Traian Băsescu", spunea Sorin Ovidiu Vîntu.

Totodată, omul de afaceri susţine că "demersurile Guvernului sunt independente faţă de Traian Băsescu sau aprobate".

"Opinia mea este că domnul Boc nu are nicio vină, este prizonierul promisiunilor electorale făcute de Traian Băsescu, ca să obţină încă un mandat. După ce-a câştigat alegerile, am sperat că în creierul domniei sale se va instala o conştiinţă istorică, imaginea domniei sale, atitudinea faţă de acest popor, şi că-şi va reconsidera poziţiile. Din nefericire, acest personaj a derapat şi mai rău", continuă Vîntu, în opinia căruia "acest domn trebuie izolat pe scena politică românească".

În acelaşi timp, Vîntu îl acuză pe şeful statului că ar fi comandat atât hărţuirea sa, cât şi a întregului trust pe care-l patronează: "În România nu mai investesc pentru simplul motiv că domnul Băsescu şi-a pus toţi câinii să sară pe mine: procurori, judecători, miliţieni. Aici orice sergent-major îţi poate bloca conturile."

"Unii patronii media folosesc trusturile de presă într-un mod necinstit de a face presă, alte trusturi media îşi informează corect telespectatorii, cu mai multe sau mai puţine greşeli, dar nu intenţionat. Grupul Realitatea-Caţavencu nu face altceva decât să-şi informeze telespectatorii, iar eu să obţin un profit. Nu am nevoie de protecţia trusturilor de presă, nu v-am cerut niciodată nimic, să-mi agresez duşmanii cu atât mai mult cu cât ei se agresează singuri", încheie omul de afaceri.

Joi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis recursul omului de afaceri la decizia Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă pentru 29 de zile. Alături de Vîntu, au fost eliberaţi şi ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Alexandru Stoian şi omul de afaceri Octavian Ţurcan.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 17 Sep, 2010 09:19 Ce motiv o fi avut PRESEDINTELE ROMANIEI sa puna cainii pe SORIN OVIDIU VANTU ??? Nu cumva SOV este unul dintre HOTII de la FNI, FNA, ROMPETROL ce au furat cu mana altora si se lauda acum ca au INVESTIT in Romania , de fapt ,BANII furati de la POPORUL ROMAN , nu-i asa ??? ARMA PSIHOTONICA este formata dintr-un CALCULATOR PERFORMANT, un dispozitiv de tipul ENCODERULUI ce este atasat la acesta, apoi este nevoie de un SATELIT DE SPIONAJ , sau de televiziune sau de telefonie mobila ce are o SURSA DE ENERGIE ELECTRICA ce provine de la ENEL sau o CENTRALA ATOMO-ELECTRICA sau EOLIENE , nu-i asa ??? Pana in prezent sunt cel putin 10 000 000 DE MODELE DE DISPOZITIVE encoder folosite pentru DETURNAREA de AVIOANE ,pentru BRUIAREA contoarelor electrice de la ENEL sau de apometre de la RAJA , nu-i asa ???