Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vîntu Este o problemă strict politică. Oamenii lui Băsescu au făcut presiuni să vând trustul

ro

15 Sep, 2010 21:25 2122 Marime text

l75asgdj.jpgCurtea de Apel Bucureşti a judecat astăzi recursul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile emisă pe numele său. "Este o problemă strict politică, unele instanţe execută chefurile unui domn. S-au făcut presiuni să vând trustul", a spus Vîntu, în faţa judecătorilor. Aceştia îşi vor prezenta verdictul joi.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au judecat, astăzi, contestaţiile făcute de Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian împotriva deciziei de arestare preventivă.

"Ar fi fost suficient ca procurorul să-mi ceară documentele legate de transferul de bani. Este o problemă strict politică, unele instanţe execută chefurile unui domn. S-au făcut presiuni să vând trustul", a spus Vîntu, în faţa judecătorilor, la finalul şedinţei, după ce, iniţial, a refuzat să dea declaraţii în faţa completului de judecată.

"În 2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.r.) a venit la mine să-l susţin. Eu i-am spus că sunt de acord şi am stabilit împreună cu el anumite criterii în baza cărora îl susţin, bazate pe progresul şi modernizarea României", a completat omul de afaceri, potrivit căruia ulterior acestei discuţii "emisarii lui Băsescu" i-au cerut "o parte a trustului media".

"Emisari ai lui (Traian Băsescu, n.r.) au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea. (...) Băsescu face totul prin SRI, şi vă explic cum. Băsescu recrutează procurori şi oameni din presă, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI face interceptările şi sesizează procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mâna jurnaliştilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar", a încheiat Sorin Ovidiu Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu, Ovidiu Ţurcanu şi Alex Stoian au fost aduşi miercuri, la ora 11:00, la Curtea de Apel Bucureşti. Sorin Ovidiu Vântu a ajuns la Curtea de Apel într-un autoturism, iar Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian cu o dubă a Poliţiei.

După aproximativ două ore audieri, completul de judecată format din judecătoarele Viorica Costiniu, Luciana Mera şi Cristina Rotaru a rămas în pronunţare. Verdictul va fi dat publicităţii joi. Dosarul de urmărire penală are trei volume, însă procesul-verbal al percheziţiilor lipseşte, susţine avocatul lui SOV.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Zaharia 16 Sep, 2010 19:15 Problema este ca Vantu a fost eliberat pe nedrept! Trebuie inchis imediat pentru ca reprezinta un pericol public.
  • Jean 15 Sep, 2010 21:04 Vreau sa se faca dreptate in tara asta macar o data, macar in cazul lui SOV care este un om care a intrecut orice limita a legalului