Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministeriala la Muzeul "Callatis" Mangalia

ro

12 Aug, 2010 16:56 2895 Marime text

secretar_de_stat_vasile_timis.jpgIeri, Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia a primit vizita Conf. Univ.dr. Vasile Timiș, secretar de stat în Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. În cadrul vizitei s-a discutat despre problemele instituțiilor de cultură și, în special, despre cele ale muzeului callatian, cea mai importantă fiind, desigur, insuficiența fondurilor financiare.

În cea mai mare parte a timpului s-a vorbit despre proiectele pe care le are instituția. Unul dintre ele este "Callatis - istorie la malul Mării Negre. Măsuri de restaurare, conservare și valorificare a patrimoniului istoric și cultural al municipiului Mangalia". Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia și are o valoare de aproximativ cinci milioane de euro, bani pe care îi așteptăm de la Uniunea Europeană. Scopul acestui proiect este de a pune în valoare siturile arheologice din zona Mangaliei, printre acestea fiind: zidul de nord al cetății Callatis cu palatal episcopal și edificiul bazilical, colțul de nord-vest al cetății Callatis și mormântul pictat cu psalmi.

Un alt proiect care a atras atenția este cel referitor la cercetarea și valorificarea ruinelor aflate sub apa Mării Negre. Este vorba despre o parte a cetății Callatis și portul din antichitate, care în ultimile două milenii au fost acoperite de apă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii