Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vom avea un weekend plăcut din punct de vedere termic VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

ro

20 Aug, 2010 05:29 1787 Marime text

meteo.jpgVineri, sâmbătă şi duminică vor fi trei zile cu vreme frumoasă şi cu temperaturi de aproximativ 30 de grade.. Meteorologii au anunţat chiar o răcorire uşoară în cursul zilei de sâmbătă în special în partea estică a ţării.

Vineri vremea nu se schimbă, tot frumoasă şi plăcută rămâne în cea mai mare parte a ţării. Totuşi, după-amiaza, la munte nu sunt excluse ploi scurte, de vară. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri până la 30-35 km/oră în estul ţãrii şi la munte.

Temperaturile maxime, între 23 şi 33 de grade, sunt apropiate de cele normale, cu mici depăşiri în sudul ţării, dar în continuare sub pragul de caniculă.

În Capitală, dimineaţa începe cu soare şi 17-18 grade în termometre. Şi cum ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, am putea spune că vremea bună, asemenea. Ca şi joi, soarele predomină şi vântul este în general slab. Maxima zilei este de 31-32 de grade.

Nici sâmbătă nu se anunţă o schimbare semnificativă a vremii, ci numai o răcorire pe est. În aproape toată ţara cerul va fi predominant însorit şi în zona montană se menţin condiţii de averse şi descărcări electrice după-amiaza.

În estul ţării, vântul se va intensifica dinspre nord, semnul pătrunderii unei mase de aer mai rece. Alunecând pe lângă Carpaţi, aerul proaspat se va simţi până în Oltenia, însă scăderea de temperatură nu va fi mare, un grad-două sub ziua de vineri.

În felul acesta regimul termic intră în limite normale în toata ţara, cu valori termice la amiază între 24 şi 27 de grade în nord şi centru şi între 27 şi 30-31 de garde în restul ţării. Cel mai cald va fi în Lunca Dunării, la Drobeta Turnu Severin, Alexandria şi Giurgiu.

Şi la Bucureşti se mai răcoreşte puţin, deşi este soare toată ziua. La amiază vor fi 30 de grade, dar şi vântul răcoritor se va face simţit.

Soarele predomină şi duminică. La munte va fi vreme foarte frumoasă, cu nori puţini şi numai de tip cumulus de vreme bună. Regimul termic nu se schimbă semnficativ. Maximele se încadreaza între 25 de grade în nordul Moldovei, la Suceava şi 31 de grade în Lunca Dunării.

Se poate remarca o uşoară tendinţă de creştere a maximelor în partea de vest a ţării, unde se fac iarăşi 30 de garde, la Timisoara şi Arad.

În Capitală, nicio schimbare: vreme frumoasă cu 30 de grade la amiază.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii