Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să pleci în Bulgaria? Iată ce te sfătuieşte Ministerul Afacerilor Externe

ro

09 Aug, 2013 20:33 1585 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe recomandă celor care călătoresc cu autoturismul în Bulgaria să încheie asigurări antifurt.
MAE a emis în acest sens o atenţionare de călătorie.
"Ministerul Afacerilor Externe recomandă persoanelor care călătoresc cu autoturismul în Republica Bulgaria să încheie asigurări antifurt şi recomandă să fie consultată periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie", se arată în comunicatul transmis vineri.
În urma solicitării MEDIAFAX de a se clarifica, referitor la această atenţionare de călătorie, dacă în ultima perioadă a fost semnalată o creştere a numărului furturilor de/din autoturisme, MAE a răspuns: "Ambasada României la Sofia este informată, periodic, de către autorităţile bulgare sau de către cetăţenii români cu privire la infracţiunile de tipul celor menţionate de dumneavoastră. Misiunile diplomatice/oficiile consulare nu au, între atribuţii, întocmirea de statistici cu privire la infracţiunile cărora le cad victime cetăţenii români. Cu toate acestea, când există semnalări privind repetabilitatea unui anumit gen de infracţiuni, MAE emite atenţionări de călătorie, pentru a orienta cetăţenii români care călătoresc în străinătate".
Pe de altă parte, la rubrica de pe site-ul MAE "Condiţii de călătorie" se menţionează că Bulgaria este o ţară cu un nivel mediu al criminalităţii. "Infracţiuni de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi). S-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe şoselele naţionale", precizează sursa citată.
MAE recomandă ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit să se păstreze în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra deţinătorilor sau în maşini.
De asemenea, se menţionează că maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
O altă recomandare generală este ca deplasările cu autoturismul să se efectueze numai pe timpul zilei şi pe artere rutiere principale (drumuri europene şi autostrăzi).
"În cazul în care vi se solicită să opriţi autoturismul şi aveţi suspiciuni în legătură cu adevărata calitate a persoanelor respective, vă recomandăm evitarea opririi şi deplasarea până la cel mai apropiat post fix sau mobil de poliţie, pentru relatarea situaţiei şi solicitarea de sprijin", mai este precizat pe pagina web a MAE.



 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii