Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme caniculară vineri şi sâmbătă - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

26 Aug, 2010 22:33 1975 Marime text

canicula.jpgVremea devine caniculară vineri după-amiaza la câmpie, în sud-vestul şi sudul ţării. Vântul va sufla cu putere în vest, sud-est, dar şi la munte. La amiază pe litoral şi în depresiuni vor fi 27-28 de grade, iar la câmpie chiar 35-36.

Vineri, cerul va fi senin în mare parte din ţară şi doar în regiunile nordice se mai înnorează temporar, prevestind aversele însoţite de descărcări electrice din noaptea următoare.

Şi la Bucureşti se anunţă o zi călduroasă, caniculară după-amiază, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Indicele de confort termic va atinge valoarea critică, dar cerul rămâne mai mult senin, iar vântul suflă slab. Presiunea atmosferică scade uşor de la 753 milimetri coloană de mercur.

La munte este în continuare vreme caldă şi frumoasă. Cerul se anunţă variabil, şi abia după căderea nopţii norii strâng rândurile în nordul Carpaţilor Orientali, şi izolat cad câţiva stropi de ploaie. Vântul nu se intensifică decât pe crestele înalte.

Şi la mare este încă vreme de plajă, cer senin, dar vântul dinspre sud este destul de agitat peste zi. Temperaturile sunt însă generoase. 29-30 de grade în aer şi 23-25 de grade în apa mării.

În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale vremea va fi frumoasă, cerul va fi senin şi doar vântul va sufla mai sprinten dinspre sud în Câmpia de Vest. Temperaturile vor fi destul de ridicate la amiază. 35 de grade se vor înregistra la Oradea şi Arad, 36 la Timişoara, în timp ce la Baia Mare şi Cluj sunt 32, iar la Sibiu 33 de grade.

În sud, la câmpie, ziua va fi însorită. Nici un nor nu va umbri soarele şi vântul nu va bate mai tare de moderat. Maximele vor fi ridicate, iar disconfortul termic va fi chiar accentuat la amiază. 35 de grade sunt prognozate la Drobeta Turnu Severin, Ploieşti şi Brăila, chiar 36 la Alexandria, Giurgiu şi Călăraşi.

Şi în Dobrogea va fi vreme frumoasă, soare pe săturate şi maxime termice de 31 de grade la Constanţa şi 33 la Tulcea, dar vântul va fi mai agitat pe parcursul zilei.

Şi în Moldova, de asemenea, temperaturile mai cresc faţă de joi. 35 de grade sunt prognozate la amiază în Focşani şi Galaţi, în timp ce în Bacău, Iaşi şi Botoşani sunt 33. Cu cer variabil spre senin şi vânt slab până la moderat, fără strop de ploaie toată ziua.

Sâmbătă, în sudul şi sud-estul ţării disconfortul termic va fi accentuat la amiază, când vremea va devini caniculară. Temperatura aerului va atinge 37 de grade la Ploieşti, Buzău şi Brăila, chiar 38 la Giurgiu şi Călăraşi. Şi indicele temperatura-umezeală depăşeşte pragul critic.

În celelalte regiuni însă, apropierea unui front atmosferic rece mai domoleşte regimul termic. 26 de grade este maxima zilei la Satu Mare, 28 la Cluj, Sibiu şi Suceava, 30 la Arad şi Braşov, iar către seară în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi jumãtatea de nord a Moldovei vin ploile cu tunete, fulgere şi rafale de vânt. Sunt posibile şi căderi de grindină.

La Bucureşti sâmbătă va fi o zi toridă. Vântul abia dacă va adia, iar la amiază mercurul se va ridica în termometre spre 36-37 de grade.

Duminică vremea se răceşte în toate regiunile. Cerul va fi variabil în sud-vest şi în sud, dar norii vin cu averse şi descărcări electrice local, în nordul, centrul şi estul ţãrii. În plus şi vântul suflă moderat în majoritatea regiunilor. În regiunile intracarpatice temperaturile pornesc de la 18 grade şi abia dacă se mai ating 23 de grade la Sibiu şi Timişoara, în timp ce valori de 30-31 de grade sunt prognozate în Dobrogea.

Şi la Bucureşti vremea se răceşte simţitor. Maxima abia mai atinge 28-29 de grade, aşadar scade cu 7-8 grade faţã de ziua precedentă. Vântul suflă moderat dinspre vest, alungă norii şi nu se anunţă precipitaţii.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii