Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 12 august 34 grade la Constanta si 36 grade la Tulcea

ro

12 Aug, 2010 12:59 1320 Marime text

Meteorologii atenţionează cu cod galben de azi până sâmbătă inclusiv în absolut toată ţara din cauza temperaturilor care vor depăşi 35 de grade mai ales în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde şi disconfortul termic va fi accentuat.Sufocant va fi astăzi indiferent de zona în care vă aflaţi. Nu numai temperaturile mari, cu valori între 28 şi 37 de grade sunt de vină, ci şi gradul mare de umiditate din atmosferă care va face şi mai greu de suportat căldura.

Soare fără urmă de nor pe cer dincolo de munţi, în vest, nord şi centru, cu maxime sub 30 de grade doar în depresiunile intramontane. În Transilvania şi Maramureş se ating 31 de grade la Sibiu şi Baia Mare, dar spre Oradea, mercurul urcă mai mult, la 32 de grade şi chiar la 34 la Timişoara.

Spre sud, soarele puternic face ca temperatura să crească rapid încă de la primele ore ale zilei, astfel că, cel puţin la câmpie, arşiţa se instalează fără drept de apel, aducând 37 de grade în Buzău, Brăila şi Călăraşi şi 36 la Ploieşti. Doar câteva grade mai puţin aşteptăm în Oltenia, la Craiova, cu 33 de grade şi 34 la Turnu Severin.

În Dobrogea, doar pe fâşia litorală vremea e ceva mai puţin încinsă, dar chiar şi la Constanţa se fac 34 de grade, în timp ce în zona continentală, la Tulcea, se ating 36 de grade.

Moldovenii suferă şi ei de cald. Maximele ating şi aici 37 de grade la Galaţi, 36 la Focşani, ca şi la Iaşi şi nici măcar în Suceava nu e prea plăcut, cu 31 de grade la orele prânzului.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii