Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 13 iulie Constanta, 28 grade Celsius

ro

13 Jul, 2010 12:32 1295 Marime text

Meteorologii anunţă vreme instabilă în nordul, centrul şi estul ţării, dar şi la deal şi munte în celelalte regiuni. În aceste zone, către seară, norii aduc local averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Astăzi, în vestul ţării soarele este generos, iar temperaturile numai bune pentru luna lui cuptor. 32 de grade la Oradea şi Arad, 33 la Timişoara. În nord-vest şi în centru însă, norii se înmulţesc după-amiază şi aduc cu ei şi aversele însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Sunt 28 de grade la Cluj şi Braşov, 29 la Sibiu şi 25 la Miercurea Ciuc.

În regiunile sudice se pare că ploile preferă zona de deal şi estul Munteniei, unde amiaza aduce averse însoţite de tunete şi fulgere. Cel mai cald este în Oltenia. Sunt 33 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Craiova, în timp ce în Lunca Munteniei se înregistrează 32 de grade la Giurgiu şi 31 la Călăraşi.

În Dobrogea, norii scutură temporar averse însoţite de descărcări electrice. Măcar vântul lipseşte, iar temperatura aerului ajunge la 28 de grade la Constanţa şi 29 la Tulcea.

Nici Moldova nu este ferită de ploi, mai ales după-amiaza, când pe arii extinse cad averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Până atunci, în termometre se adună 29 de grade la Galaţi şi Iaşi, şi 27 în Bacău şi Botoşani.

La Bucureşti ploile cu tot alaiul de fenomene electrice îşi fac apariţia după-amiază. Vântul suflă şi el slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Presiunea atmosferică este de 753 mmHg, cu tendinţa de scădere uşoară.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii