Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 16 iulie Constanta, 29 grade, Tulcea, 32 grade

ro

16 Jul, 2010 12:13 1355 Marime text

Vine vara cu maxime caniculare în multe regiuni ale ţării. Nici chiar în zonele mai ferite de caniculă încă nu va fi prea plăcut. Pe litoral astăzi, temperaturile nu vor coborî sub 28-29 de grade, iar ploile se restrâng drastic. Dobrogenii simt şi ei soarele, dar mai cu măsură, cu temperaturi la orele prânzului de 29 de grade la Constanţa şi 32 la Tulcea. E drept, norii care se arată peste zi s-ar putea să lase şi câteva averse.

Vestul, nordul şi centrul ţării are parte astăzi de vreme caldă. Ba chiar caniculară, cu 35 de grade la Oradea şi 36 la Timişoara.

Disconfort termic este însă şi în restul regiunii, chiar dacă maximele sunt mai mici, cu 33 de grade la Cluj Napoca şi 32 la Sibiu şi Baia Mare.

Spre sud, acelaşi soare care arde la amiază pe un cer aproape senin va aduce 34 de grade la Turnu Severin, Buzău şi 33 la Craiova. Abia după masă s-ar putea să se adune câţiva nori din care să cadă ploi izolate, însoţite de fulgere şi tunete.

Moldovenii au şi ei parte de vreme mai caldă decât cea de ieri, mai ales în estul şi sudul regiunii, unde indicele de confort termic va atinge pragul critic.

Spre munte s-ar putea să cadă şi ceva ploi, dar maximele aduc 34 de grade la Focşani, 32 al Galaţi şi Bacău, ba chiar şi la Suceava se aşteaptă 30 de grade.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii