Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 5 august 32 grade la Constanta, 34 grade la Tulcea si 35 grade la Cernavoda

ro

05 Aug, 2010 11:58 1164 Marime text

Deşi plăcută din punctul de vedere al temperaturilor, vremea este departe de a fi prietenoasă în regiunile de dincolo de Carpaţi. Asta pentru că fenomenele de instabilitate vor fi frecvente: averse, posibil cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 20 l/mp, în special la munte.Maximele însă, sunt rezonabile: 28 de grade la Timişoara şi Oradea, 27 la Cluj, Sibiu şi Braşov.

Instabilitate atmosferică accentuată şi în Oltenia dar în acelaşi timp maxime agreabile, 27-28 de grade. În schimb în Muntenia, aversele şi descărcările electrice sunt răzleţe şi amiaza rămâne fierbinte, în special în partea estică a regiunii, unde se ating din nou 35 de garde la amiază la Călăraşi, Slobozia şi Brăila.

1-2 grade mai scade temperatura şi în Dobrogea, dar la maxime de 34 de grade la Tulcea, 35 la Cernavodă şi 32 la Constanţa, vremea este mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Indicele de confort termic trece de 80 de unităţi chiar şi pe litoral.

Ploile cuprind şi nordul Moldovei. Sunt posibile izolat cantităţi mai mari de 20 l/mp , vijelii si chiar grindină. Aşadar se mai răcoreşte puţin. Sunt prognozate 28 de grade la Suceava şi Piatra Neamţ, 29 la Botoşani. Dar în centrul şi sudul regiunii soarele predomină şi maximele ajung la 34-35 de grade la Galaţi şi Focşani.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii