Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea se răceşte uşor de vineri - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

01 Sep, 2011 01:23 1524 Marime text

De vineri se răceşte uşor în jumătatea de nord a ţării, iar vremea rece se va instala sâmbătă şi în celelalte regiuni, mai ales în partea de est. Sâmbătă maximele pornesc de la 21 de grade în nordul Moldovei şi ajung până la 31 de grade în vest, dar se vor apropia foarte mult de mediile climatologice ale perioadei. Procesul de răcire se opreşte duminică şi în primele zile ale săptămânii viitoare.

Prima zi de toamnă vine tot cu vreme caldă, îndeosebi în partea de sud a ţării. Meteorologii anunţă mai mult soare decât nori în toată ţara, dar către seară, se pare că norii vor aduce cu ei ceva averse şi descărcări electrice, pe arii restrânse, ce-i drept, în zona de munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul însă, nu ne va deranja prea tare, suflă slab până la moderat. Temperaturile maxime, comparabile cu cele de miercuri, vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade.

În Capitală, ziua va fi însorită şi cu câţiva nori de vreme bună. Vântul bate în general slab şi maxima urcă până la 31-32 de grade. Presiunea atmosferică nu prezintă variaţii semnificative de la 750 mm coloană de mercur, valoare sub cea considerată confortabilă pentru organismul uman.

La munte e tot vreme caldă, dar către seară norii strâng rândurile şi pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Temperatura aerului însă, rămâne la valori comparabile cu cele de miercuri.

Şi la mare toamna aduce deocamdată vreme frumoasă şi caldă, cu cer mai mult senin. Vântul nu trece nici el de moderat, iar temperaturile maxime, potrivite mai degrabă pentru miez de vară, vor fi cuprinse între 27 şi 30 de grade. Apa mării e şi ea caldă, are între 22 şi 24 de grade.

Vremea va fi frumoasă şi caldă joi în regiunile de dincolo de munţi. Dar după-amiază şi la lăsarea serii apar norii de ploaie şi aduc câteva ploi scurte, însoţite de descărcări electrice, la munte şi în Maramureş. Dacă ne raportăm la valorile termice, ziua seamănă cu una de vară autentică: maximele pornesc de la 25 de grade în depresiuni şi ajung până la 30-31 de grade în extremitatea vestică, la Timişoara şi Arad.

În sud continuă, de asemenea, vremea însorită şi caldă. Maximele trec de 30 de grade şi ajung până la 33-34 în Lunca Dunării, iar vântul suflă în general slab.** Nici în Dobrogea nu sunt schimbări în evoluţia vremii: tot timp cald şi frumos. La amiază sunt 30 de grade la Tulcea, 31 la Medgidia şi 29 în Constanţa.

Moldova nu face excepţie de la vremea bună. Şi aici este timp frumos, dar în nordul regiunii şi la munte spre seară, pe arii restrânse pot fi averse şi descărcări electrice. Maximele nu trec de 30 de grade, dar tot depăşesc mediile multianuale: 24 de grade la Suceava, 28 la Iaşi şi 29 la Focşani şi în Galaţi.

Vineri, norii se adună temporar în jumătatea de nord a ţării şi local vor lăsa averse şi descărcări electrice, iar vântul prinde putere. Temperatura mai scade, dar nu coboară sub mediile multianuale: vor fi 23 de grade la Suceava şi Miercurea Ciuc, 26 la Baia Mare, Cluj şi Braşov. În jumătatea de sud însă, vremea rămâne caldă, cu maxime între 30 şi 34 de grade. Cel mai cald va fi în Lunca Dunării.

În Capitală şi vineri e vreme frumoasă şi caldă. La amiază prognoza anunţă 32 de grade.

Sâmbătă norii se mută în jumătatea de est a ţării cu tot cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În restul teritoriului însă, vremea va fi în general frumoasă şi ploile răzleţe, cel mai probabil la munte. Temperaturile maxime scad uşor în est şi în centru, dar ajung în limitele normale pentru această dată: valori de 24-25 de grade în Transilvania, Moldova, Dobrogea şi Bărăgan. În vest şi sud-vest maximele trec de 25 de grade şi vorbim despre 30-31 de grade în Banat şi Oltenia.

Se răcoreşte şi în Capitală sâmbătă: 28 de grade vor fi la amiază, valoare normală pentru început de septembrie.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii