Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar mohorâtă - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

12 Jan, 2011 00:12 1716 Marime text

niebla_guadarrama_38895900.jpgTemperaturile ridicate din ultimele zile se menţin şi miercuri. Este drept ca soarele va rămâne ascuns de nori şi ceaţă, dar tot se vor înregistra maxime de 10-11 grade în sud-vest şi pe litoral. Vineri maximele pornesc de la 3-4 grade în nord şi centru şi ajung la 12 grade în Oltenia. Aşadar, despre ninsoare nici vorbă în această săptămână, în schimb plouă cu deosebire în regiunile intracarpatice. Plouă şi la munte, dar pe crestele înalte pot fi şi lapoviţe şi ninsori.

Miercuri vremea îşi păstrează aspectul mohorât. Norii acoperă cerul, iar ceaţa, burniţa şi ploaia măruntă completează tabloul gri al zilei. În vestul şi nord-vestul ţării va ploua slab, iar în celelalte regiuni local va fi ceaţă şi izolat burniţă. În nordul Carpaţilor Orientali, trecător, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe crestele înalte vântul suflă cu intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade.

În Bucureşti vremea nu se schimbă nici miercuri Va fi la fel de închisă. Dimineaţa se formează din nou ceaţă, posibil asociată şi cu burniţă. Vântul va sufla slab. La amiază meteorologii prognozează o temperatura maximă de 4-5 grade. Presiunea atmosferică măsoară 760 mm coloană de mercur şi nu variază semnificativ.

Şi la munte vremea este mai caldă decât ar trebui în plin sezon de iarnă. Cerul e mai mult acoperit şi soarele nu se prea arată. Local, în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte, iar în restul zonelor montane cad ploi slabe, izolate. Pe creste vântul bate cu putere. Regimul termic este comparabil cu cel de ieri.

Norii stau grămadă peste regiunile intracarpatice. Poate doar în estul Transilvaniei sunt şanse să se arate şi soarele. Plouă local în Banat, Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei, dar ploile sunt slabe cantitativ. În nordul Carpaţilor Orientali, trecător, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Maximele însă, sunt în continuare ridicate: 10 grade la Timişoara, 6 la Oradea, Baia Mare şi Cluj, 7 în Sibiu şi 5 la Braşov şi Miercurea Ciuc.

În sud, nicio schimbare în peisajul meteo al zilei. Ca şi ieri, cer noros, ceaţă în special dimineaţa şi izolat ploi slabe şi burnite. Chiar şi aşa, temperatura tot va urca până la 6, 7 grade, depăşind mediile climatologice ale acestei date.**În Dobrogea, vremea este caldă şi în general închisă, dar pe litoral şi în Delta Dunării valorile termice sunt mai ridicate: 10 grade la Tulcea şi în Constanţa.

Moldovenii au parte de încă o zi cu cer acoperit de nori joşi, cu ceaţă şi izolat ploi slabe şi burniţe. Măcar este cald pentru data din calendar: 8 grade maxima la Galaţi, 7 la Iaşi, 5 în Bacău şi Botoşani şi 4 la Suceava.

Joi, cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi local va ploua, iar la munte cad precipitaţii mixte. În sud şi est înnorarile sunt temporare şi doar izolat plouă slab sau burniţează. Ceaţa însă este din nou prezentă, în special dimineaţa. Vântul este potolit, dar în zona montană înaltă va fi mai sprinten. Regimul termic rămâne ridicat, chiar dacă valorile maximelor vor fi mai mici decât astăzi. Cele mai mici maxime, 2, 3 grade vor fi în centrul ţării, iar cele mai mari, 8,9 grade în sudvest şi pe litoral.

În Capitală va fi cald, cu 6 grade la amiază. E ceaţă dimineaţa, dar sunt şanse şă se arate soarele în partea a doua a zilei.

Vineri vremea se încălzeşte şi condiţiile de ceaţă se reduc, dar de nori, ploi şi burniţă nu scăpăm. La munte vor fi şi lapoviţe şi ninsori. Maximele vor fi cuprinse între 3 şi 5 grade în nord şi centru şi ajung la 12 grade Oltenia. De altfel în sudul ţării vor predomina valorile de 10-11 grade, cu 7, 8 grade peste normele climatologice.

Şi bucureştenii se vor bucura de 10 grade la amiază şi poate de ceva soare. E posibil ca ziua să nu mai înceapă cu ceaţă.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii