Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională, sărbătorită la Mangalia şi Saraiu

ro

29 Nov, 2012 21:03 1423 Marime text

Primăria şi Garnizoana municipiului Mangalia organizează, sâmbătă, începând cu ora 12.00, în Piaţa Republicii din localitate, o serie de evenimente dedicate Zilei Naţionale.

În cadrul manifestărilor se vor desfăşura ceremonialul militar şi religios şi se vor depune coroane, jerbe, precum şi buchete de flori la Monumentul Eroilor.

Cu această ocazie, administraţia publică locală va oferi cetăţenilor oraşului o masă festivă, pe terasa Restaurantului Cazino. Elementul de noutate din acest an îl constituie retragerea cu torţe a marinarilor Forţelor Navale pe traseul: Bulevardul 1 Decembrie - Strada Ştefan cel Mare - Piaţa Republicii.

În cursul aceleiaşi zile, în comuna Saraiu, sunt cinstiţi eroii neamului, la monumentul ridicat în cinstea lor, în parcul din centrul localităţii. Copiii vor cânta şi vor recita poezii, iar un pluton al Jandarmeriei Constanța va da onorul şi în stil militar eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale. Este pentru prima dată când un asemenea eveniment are loc în comună, iar organizatorii aşteaptă un puternic aport moral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii