Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Poeziei sărbătorită și în Constanța

ro

22 Mar, 2014 12:25 1859 Marime text
În cursul zilei de ieri, în localurile ce au ca distribuitor marca de cafea Julius Meinl, s-a desfășurat un eveniment inedit pentru a sărbători  Ziua Internațională a Poeziei.

Conceptul, așa cum spune și numele evenimentului „Plătește cu poezie”, a fost de a scrie o poezie în schimbul unei cafele marca Julius Meinl. În acest sens, fiecare dintre cei care au avut idei și inspirație au avut ocazia de a participa la acest manifest artistic.

Evenimentul, aflat la a doua ediție, s-a desfășurat în 55 de orașe, însumând 150 de cafenele.  Dintre acestea, a făcut parte și cocktail-barul Barissimo din Constanța.

„Mă așteptam să vină câțiva oameni, doi, trei, dar până la sfârșitul zilei am  cules peste 70 de poezii. M-am bucurat pentru că participanții chiar și-au dat interesul și am citit multe poezii interesante. Ce m-a surprins este că au folosit și cuvântul Barissimo în cele mai multe dintre ele.”, a declarat Ciprian Ștefan, unul dintre reprezentanții cafenelei.

Iar tinerii au fost încântați de această inițiativă și au primit cu plăcere provocarea.

„O idee ingenioasă, originală și bine venită în acest oraș. Este un pas ce îndeamnă tinerii spre cultură și spre creativitate. Constanța e plină de oameni frumoși și creativi, dar care nu au ocazia de a se exprima, iar acest proiect dă o șansă tinerilor să își dezvolte partea artistică ce se gaseste în fiecare dintre ei. A fost o experiență frumoasă, să scriu versuri în schimbul unei cafele daruite cu drag și nu din obligație”, a spus Alexandru Cărare, unul dintre participanți.

În acest an organizatorii și-au propus să colecteze 15.000 de poezii, după ce, prima ediție a strâns peste 6.300 de strofe din 31 de orașe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii