Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atmosfera astrală a lunii august. Cinci evenimente astronomice cu impact astrologic

ro

29 Jul, 2024 20:19 157 Marime text






 
  • Atmosfera astrală a lunii August este ceva mai liniștită față de lunile anterioare, însă este bine să fim vigilenți în continuare. Chiar dacă se mențin tensiuni pe Cerul planetei noastre, deja știm despre ce este vorba și vom putea gestiona mai ușor evenimentele din jurul nostru.
 
Se disting cinci evenimente astronomice cu impact astrologic: formarea aspectelor de Lună nouă și de Lună plină, mișcarea aparent retrogradă a planetei Mercur, schimbarea Semnului zodiacal de către planeta Venus și schimbarea Semnului zodiacal de către Soare.
 
 
În după-amiaza zilei de 4 August se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Leu. Sunt vizate din astraltoate domeniile profesionale, totuși pot ieși ceva mai mult și mai zgomotos în evidență domeniul divertismentului, al artelor și domeniile sportive mai ales. Este nevoie de prudență, pentru că încărcătura energetică a acestei zile ne poate suprasolicita mult, existând riscul să gafăm serios. Reacțiile noastre pot fi disproporționate, cu iz dramatic și nerealiste.
 
Planeta Mercur (planeta gândirii și comunicării) tranzitează două Semne zodiacale de-a lungul lunii August, astfel: Semnul Fecioarei până pe 15 August, însă din 5 August începe mișcarea aparentă retrogradă. Pe 15 ale lunii retrogradează în Semnul Leului, iar pe 29 August revine la mișcarea directă în Semnul Leului. Este un parcurs anevoios din perspectiva energetică, deoarece influxurile mercuriene,schimbându-și registrul de la mișcarea directă, la mișcarea retrogradă, apoi iar la mișcarea directă și în două Semne zodiacale, riscul este ca mentalul și comunicarea noastră să fie foarte răscolite. De aceea, în limita posibilităților, este bine să evităm dialogurile ample și luarea deciziilor cu efecte pe termen lung.
 
Tot în ziua de 5 August, când Mercur își începe mișcarea aparentă retrogradă în Semnul Fecioarei, planeta Venus (planeta armoniei, echilibrului și frumuseții) părăsește Semnul zodiacal Leu și intră în Semnul zodiacal al Fecioarei, pe care îl traversează până în ziua de 29 August, zi în care își începe tranzitul prin Semnul Balanței. Cu Venus în Leu până pe 5 ale lunii suntem impozanți, ne credem foarte importanți pentru ceilalți, avem nevoie de aprecieri, aplauze și favoruri substanțiale. Cu Venus în Semnul Fecioarei devenim critici, exigenți și cu noi înșine, și cu ceilalți. Cu Venus în Balanță suntem dornici de asociere, de a fi în cuplu, fiind o perioadă bună pentru a rezolva neplăcerile existente între noi și cei dragi.
 
În seara zilei de 19 August se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Vărsător. Temele principale vizează copiii, tinerii, relațiile sentimentale, petrecerea timpului liber și distracțiile. Ceva se reconfigurează sau se finalizeazăvizavi de aceste teme. Este nevoie de prudență în vorbe și fapte, deoarece se pot dizolva definitiv relații și situații care, totuși, ar trebui păstrate pe termen lung.
 
Soarele, steaua Sistemului nostru solar și generatorul vieții noastre, se află în Semnul zodiacal Leu până pe 22 August, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Fecioară. Din Leu, Soarele ne îndeamnă să fim siguri pe noi înșine, să ne afișăm în toată splendoarea noastră, să ne punem pe primul loc în viața noastră și să ne bucurăm de aprecierile celor din jur. Însă, din Fecioară, Soarele ne îndeamnă să fim preocupați în permanență, riguroși, foarte exigenți, critici, implicați atât în activitățile profesionale, cât și în activitățile personale. Sănătatea și munca vor deveni teme prioritare vreme de patru săptămâni, cât Soarele va tranzita Semnul zodiacal al Fecioarei.
 
Este bine să ne amintim că în Semnul Gemenilor se află în tranzit planetele Jupiter (planeta expansiunii și a exagerărilor) și planeta Marte (planeta acțiunii și reacțiunii). Acest tandem este foarte provocator pentru comunicare, educație și călătorii. Graba, superficialitatea, dualismul, folosirea tonurilor înalte în comunicare sunt atribute pe care ar fi bine să le controlăm în mod constant și conștient.
 
Pe de altă parte, există riscul flecărelilor obositoare, care pot duce la acuze mai mult sau mai puțin fondate plus minciuni de tot felul.
Concluzionând, chiar dacă este vacanță la nivel general, evenimentele sociale își vor urma cursul cunoscut, iar un alt curs, mai puțin cunoscut, se va țese în umbră și va fi vizibil în lunile următoare. Se rediscută contracte, colaborări, se revine asupra unor teme sociale, profesionale, educaționale, astfel că în culisele vieții cotidiene se fac și se desfac multe. Este bine să fim prudenți, să ne focalizăm pe treburile noastre personale, fără a deranja pe alții în niciun fel.
 
 
Cugetarea lunii August 2024: „Dacă nu există pericole, nu există nici glorie.” – P. Corneille.
 
 Sursa și foto: Astrocafe.ro

Citește și
 Horoscop pentru săptămâna 29 iulie - 04 august 2024. Află ce se întâmplă cu zodia ta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii