Centrul natura Alimente creatoare de mucus
Centrul natura: Alimente creatoare de mucus
06 Mar, 2014 09:32
ZIUA de Constanta
3940
Marime text
Foarte mulți naturiști și igieniști din ultimii 100 de ani și-au pus multiple întrebări cu privire la efectul alimentației umane asupra stării de sănătate.
Și tot atât de mulți dintre ei au descoperit cât de IMPORTANTĂ este alimentația asupra menținerii stării de sănătate – sau a apariției stării de ”boală”.
Naturiști renumiți din trecut, precum Arnold Ehret, H. Carrington, T.S. Fry, Sylvester Graham (părintele igienei naturale în America – din 1830!), Paul Bragg și dintre contemporani, Robert Morse, Patricia Bragg, Robert Lockhart, Kristina Bucharan-Carillo și foarte mulți alții – au testat pe propriile organisme – zeci de ani de zile – validitatea legăturii dintre alimentație și sănătate.
În prezent, beneficiem de experiența directă, personală, a sute de oameni – și de colectarea a mii de cazuri de vindecări impresionante cu ajutorul dietei ”naturale” – pe care unii o numesc ”dieta care NU produce mucus” (Arnold Ehret a ”brevetat” această denumire”) sau ”dieta alcalină” (naturiștii mai moderni, precum familia Bragg – folosesc această denumire).
Nu mai vorbim despre IPOTEZE – sau testări – sau încercări.
Acestea se fac de peste 200 de ani, avem cazuri concrete – precum practicianul specializat în chiropractică Robert Lockhart (http://mangodurian.blogspot.com/2010/05/interview-with-fruitarian-35-robert.html) – care trăiește pe o dietă raw-vegană/fructariană de circa 35 de ani, aflându-se într-o stare de sănătate impresionantă (Robert este specialist la mersul pe mâini – pe care îl practică cu succes la 67 de ani – el arătând la această vârstă ca alți bărbați la 40 de ani!).
Un alt exemplu impresionant este Kristina Bucharan Carillo, o tânără americană ce și-a vindecat un debut de diabet prin dieta raw-vegană și trăiește cu această alimentație de 8 ani – având un canal pe Youtube al ei specializat în rețete raw-vegane – extrem de creative și gustoase – adevărată inspirație pentru toți cei care doresc să încorporeze cât mai mult din acest stil de alimentație în practica zilnică: http://www.youtube.com/user/FullyRawKristina
Robert Morse este un naturist din Florida, pe care personal în consider specialistul nr. 1 din lume în dietă și detoxifiere – fiind o persoană care îmbină spiritualitatea cu alimentația și medicina – ghidând zeci de oameni pe drumul dinspre boală spre sănătate.
https://www.drmorsesherbalhealthclub.com/
El este un om care a îndrumat mii de persoane în procesul de vindecare – și în același timp, educă continuu populația cu privire la procesul de detoxifiere și la influența alimentației asupra sănătății.
Am făcut trimiterile de mai sus pentru a vă arăta că sunt foarte mulți oameni (încă nu am reușit să citesc toți ”clasicii” și să descopăr toți contemporanii interesați de subiect) care au realizat că organismul omenesc ESTE mâncarea pe care o introduce zilnic în tubul digestiv.
Hippocrate ne spunea, mii de ani în urmă – ”hrana să ne fie medicament”.
Lumea în care trăim este o lume duală – care funcționează pe ritm somn/veghe – masculin/feminin – zi/noapte – acțiune/repaus etc etc – adică întotdeauna există două aspecte, aparent contrarii, ce alcătuiesc un întreg.
De aceea – și în domeniul alimentației – este foarte important să discutăm despre ACȚIUNEA de a mânca și PAUZA (sau POSTUL) alimentar(ă).
Așa cum duceți periodic mașina la revizie – pentru o verificare minuțioasă de câteva zile (sau câteva ore) – tot așa aveți nevoie să faceți ”revizii” periodice ale ”mașinii biologice” care este corpul pe care îl aveți.
Dacă veți introduce continuu mâncare în corp – toată energia de care dispun celulele se va consuma în procesul de digestie, absorbție, utilizare și eliminare a reziduurilor – și nu mai rămâne deloc energie pentru detoxifiere și vindecare – procese la fel de importante și vitale!
De aceea, în toate tradițiile de vindecare și spiritualitate ale lumii, inclusiv cele ale dacilor (strămoșii noștri) – au existat perioadele de REPAUS ALIMENTAR sau POST.
Cu efect de vindecare – de curățare – de eliminare a reziduurilor de toxine din corp.
Posturile ortodoxe sunt special plasate în cele mai dificile perioade sezoniere din zona temperată, unde se află țara noastră: începutul iernii și finalul iernii.
Aceste posturi – care înseamnă abținerea de la consumul de proteine animale și reducerea la maxim a cantității de alimente consumate în cursul unei zile – cu intensificarea perioadelor de rugăciune și retragere în solitudine – ajută energia corpului nostru atât pentru vindecarea sufletului, pentru liniștirea minții, cât și pentru detoxifierea corpului fizic.
Naturiștii din vechime – în special Arnold Ehret – în cartea sa celebră ”Dieta care nu formează mucus” – și apoi și Robert Morse – au făcut ”liste” cu alimentele ”formatoare de mucus” – cu acele așa-zis ”alimente” – de fapt, reale otrăvuri, când sunt consumate ZILNIC – care declanșează o reacție de apărare din partea sistemului limfatic al corpului.
Sistemul limfatic sau circulația limfatică a corpului – este acel sistem care se ocupă de eliminarea reziduurilor celulare (adică a tuturor deșeurilor pe care fiecare celulă din miliardele de celule ale corpului nostru le produce în activitate zilnică) – la exteriorul corpului – prin intermediul rinichilor.
Circulația limfatică se desfășoară în paralel cu circulația sângelui – sângele fiind fluidul (mai apos) care HRĂNEȘTE celulele, iar limfa fiind fluidul (mai vâscos, mai grăsos) care ”CURĂȚĂ” celulele. Limfa din sistemul limfatic – este o adevărată ”CANALIZARE” a corpului nostru – prin care se elimină la exterior cantități uriașe de reziduuri acide și toxine, ce intră în corp.
Toți știți ce este limfa, dacă v-ați stors un coș. Întâi iese puțin sânge – și apoi un lichid apos, clar uneori gălbui – aceea este LIMFA!
Când sunteți ”răciți” – sistemul limfatic – care este și principalul sistem imunitar al corpului – produce în exces limfă – sub formă de MUCUS – care se elimină la exterior pe unde poate – nas, gât, urechi, ochi, piele, vagin, intestine, rinichi – antrenând și toxinele microbiene odată cu el.
Ca și cum organismul nostru ”trage apa” la toaleta reprezentată de ”sistemul limfatic”.
Așadar – ”mucii din nas” – sau ”expectorația” de la tuse – nu sunt altceva decât MUCUS din sistemul limfatic – prin care corpul încearcă să elimine la exterior – printr-un orificiu disponibil – excesul de toxine care a intrat în organism.
Dacă aveți mereu nasul înfundat – știți că la acest nivel NU SE MAI POATE PRODUCE ELIMINAREA mucusului și a apărut un BLOCAJ LIMFATIC. Prea mult mucus – pentru un orificiu prea mic!
Dacă vă ”dregeți” mereu vocea și aveți senzația de ”ceva” în gât (ca un corp străin, ca niște mucus care nu se poate detașa și elimina, ca o ”gâdilitură” sau uneori ”ca un nod”) – știți că aveți ”un dop de mucus” în faringe – care nu se poate elimina.
Secreție excesivă de mucus poate exista în tot tractul digestiv – de la nivelul gurii – până la nivelul anusului (locul de eliminare al materiilor fecale) – mai ales atunci când persoana consumă ZILNIC alimentele formatoare de MUCUS.
Adică alimentele care ”irită” mucoasa tubului digestiv – și declanșează o ”reacție de apărare” din partea corpului = CREAREA DE MUCUS.
Multe persoane – când încep să ”postească” – se trezesc dimineața cu un gust și miros foarte neplăcute în gură, limba încărcată, plină de un depozit albicios și o stare de slăbiciune.
CORPUL ÎȘI ÎNCEPE DETOXIFIEREA și eliminarea excesului de mucus din pereții tubului digestiv. La nivelul limbii se proiectează TOT tubul digestiv – și starea limbii vă spune despre starea digestiei dv!
Vă simțiți rău dimineața, la trezire, pe nemâncate?
Sunteți ”plin ochi” de mucus în tubul digestiv.
Dacă veți continua câteva zile ”postul” – consumând multă apă sau sucuri proaspăt stoarse de fructe – treptat, limba se va curăța și ”neplăcerile” vor dispare!
Care sunt ALIMENTELE FORMATOARE DE MUCUS – de care este nevoie să vă feriți ocazional (SĂ NU LE CONSUMAȚI ZILNIC) – pentru a da răgaz corpului să ”se detoxifice” și să se mențină într-o stare ”acceptabilă” de sănătate?
1) SAREA – da, este incredibil – dar SAREA este pe primul loc în clasamentul ”naturiștilor” la alimentele ”formatoare de mucus”. Sarea este necesară ca și adaos la ”mâncarea gătită” – care își pierde toate vitaminele și mineralele și nu are nici un gust fără sare. Dar, în același timp – are o acțiune FOARTE IRITANTĂ asupra organismului noastru și celulelor noastre. Dr. Max Gerson, specialistul nr. 1 al lumii în dieta anti-canceroasă (dieta Gerson) – explică mult mai bine decât mine acțiunea sării asupra organismului http://www.bbh.ro/site/imagini/2560672190.pdf
Folosiți în loc de sare – piper proaspăt, plante aromatice, sau alimente precum usturoi, ceapă, praz, leurdă sau chives (după gust).
2) OUĂLE – sunt pe locul 2 la alimentele ”formatoare” de mucus – fiind alimente care CONSTIPĂ și irită intestinele (fiind și printre cele mai ”alergizante” alimente pentru oameni).
3) LACTATELE – laptele de la animale și toate produsele din lapte – sunt printre cele mai ”formatoare” de mucus alimente posibile. Omul este singura specie ”papă lapte” – nici un alt animal adult de pe pământ nemaiconsumând lapte DUPĂ vârsta copilăriei! Mai ales laptele altei specii. Am scris în multe alte articole despre efectele nocive ale lactatelor – precum efectul alergizant, efectul tip migrene (dureri de cap), efectul constipant, efectul creator de mucus, efectul de blocare al tiroidei, precum și efectul de ”încețoșare” mentală și îngreunare a procesului de gândire!
4) FĂINOASELE – făina albă de grâu – toate tipurile de făină care conțin GLUTEN (un produs tip proteic ”lipicios” – care se lipește și de mâini, când se frământă un aluat, dar în același timp, ”lipește” intestinele!). Grâinele CU GLUTEN sunt grâul, secara, orzul și ovăzul. Grânele FĂRĂ GLUTEN sunt orezul, porumbul, hrișca, meiul, quinoa.
5) ZAHĂRUL RAFINAT (și toate dulciurile făcute cu zahăr ”sintetic”, alb sau brun) – sunt alimente ”artificiale”, prelucrate – pe care corpul NU LE ACCEPTĂ ca alimente, le consideră ”toxine” și crează continuu mucus la ingerarea lor.
6) CARNEA și produsele din carne (inclusiv peștele și fructele de mare) – sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism în ”acizi” (proteinele sunt formate din ”amino-acizi”) și determină o iritație continuuă a intestinelor și sistemului limfatic. Carnea (și peștele) sunt ”stimulatoare” ale metabolismului și organismului – mai mult decât alimente – iar corpul simte nevoia să ”neutralizeze” consumul de carne – cu ajutorul ALCOOLULUI!. Marii consumatori de carne SIMT nevoia să consume ALCOOL – bărbații, sau DULCIURI – femeile (dulciurile/zahărul produc alcool în organism, prin metabolizare).
Așadar – consumul ”otrăvilor albe” – TOATE SUNT ALBE! – sarea, ouăle, lactatele, făinoasele și dulciurile (zahărul) – și a cărnii – duce la FORMAREA DE MUCUS în organism și BLOCAREA SISTEMULUI LIMFATIC (sistemul de ”canalizare” al corpului).
Cu apariția ”gunoierilor” din lumea Naturii – care ajută corpul să ”descompună” deșeurile depuse (exact ca în Natură – acolo unde este ”gunoi”, materie moartă – apar organismele care ajută la descompunere): viruși, bacterii, ciuperci, paraziți, viermi etc etc.
Înțelegeți acum de unde vin ”bolile” oamenilor?
NU DE LA ”MICROBI” – viruși, ciuperci, paraziți sau bacterii.
EI SUNT DOAR ”GUNOIERII” – SUNT ATRAȘI DE PREZENȚA MATERIILOR ÎN DESCOMPUNERE – a MUCUSULUI depozitat în corp – în toate părțile corpului! (unde aveți multă grăsime sau celulită – aveți depuneri impresionante de mucus!).
Așadar – CE ALIMENTE NU PRODUC MUCUS – și pot fi consumate în perioadele de ”POST” – săptămânale sau lunare?
1) FRUCTELE sunt pe locul 1 – în special fructele ”dulci” (alcaline), BINE COAPTE (fructele ”crude” sunt totdeauna mai acide!) – consumate ca atare sau sub formă de sucuri de fructe.
SĂ NU AVEȚI GRIJĂ LA CANTITATE!
FRUCTELE NU ÎNGRAȘĂ (este un ”mit” demolat de experiența practică – fructele conțin FRUCTOZĂ, un zahar simplu care ajută sistemul nervos și ficatul – și intră în celule fără să folosească receptorii de insulină – fără să încarce pancreasul!)
FRUCTELE NU CRESC GLICEMIA – fructele proaspete NU SUNT ZAHĂR!
FRUCTELE sunt foarte utile pentru ”curățarea tubului digestiv” (au efect anti-constipație – chiar unele dintre ele au efect laxativ – așa că aveți grijă la combinații și efecte).
2) LEGUMELE crude – consumate ca atare sau sub formă de salate – legume de toate tipurile – rădăcinoase, frunze sau ”fructe” ale legumelor – funcție de disponbilitatea în anotimpuri. Dar și consumate ușor preparate termic (la abur, sote, fierte, grătar, supe, ciorbe etc).
3) SEMINȚELE de toate felurile – nuci, semințe dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane etc etc.
CONSUMATE CU MODERAȚIE – pentru că în cantitate mare și ele produc mucus și acidoză!
4) VLĂSTARII obținuți prin germinarea diferitelor semințe (consumați cu MODERAȚIE – pentru că au multe proteine – respectiv ”amino-acizi”!)
5) GRÂNELE FĂRĂ GLUTEN (orezul, porumbul, hrișca, meiul și Quinoa) și produsele din ele – consumate sub formă gătită, combinate cu vegetale
6) LEGUMINOASELE (consumate CU MODERAȚIE) – precum fasolea, mazărea, năutul, lintea, bobul, soia – și produsele din ele.
Așadar – aveți FOARTE MULTE alternative pentru POST și DETOXIFIERE.
Să nu uitați de POSTUL CU APĂ DE 24 de ore – o dată pe săptămână – mai ales în perioada primăverii – care este foarte util pentru ”punerea în repaus a tubului digestiv” și eliminarea de mucus (SĂ NU VĂ SPERIAȚI DE ”MIZERIILE” ELIMINATE DE CORP ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ – NICI DE CUM VĂ MIROS GURA, PIELEA, URINA ȘI SCAUNUL! – ESTE FOARTE BINE SĂ EVACUAȚI LA EXTERIOR TOXINELE!).
FOLOSIȚI CÂT MAI MULT ÎN DIETĂ ALIMENTELE CARE NU FORMEAZĂ MUCUS.
Și doar ocazional pe cele producătoare de MUCUS.
Țineți posturile ortodoxe – sau posturi periodice – cu apă sau cu alimente neformatoare de mucus.
Și sănătatea dv va fi foarte bună – dispărând simptomele neplăcute și vizitele la medic.
O PRIMĂVARĂ UȘOARĂ TUTUROR!
Bucurați-vă de ”verdețurile” gustoase ale primăverii și faceți cu toții ”curățenia de primăvară” din organism!
Sursa: http://www.centrulnatura.ro/alimente-creatoare-de-mucus-nou/
Și tot atât de mulți dintre ei au descoperit cât de IMPORTANTĂ este alimentația asupra menținerii stării de sănătate – sau a apariției stării de ”boală”.
Naturiști renumiți din trecut, precum Arnold Ehret, H. Carrington, T.S. Fry, Sylvester Graham (părintele igienei naturale în America – din 1830!), Paul Bragg și dintre contemporani, Robert Morse, Patricia Bragg, Robert Lockhart, Kristina Bucharan-Carillo și foarte mulți alții – au testat pe propriile organisme – zeci de ani de zile – validitatea legăturii dintre alimentație și sănătate.
În prezent, beneficiem de experiența directă, personală, a sute de oameni – și de colectarea a mii de cazuri de vindecări impresionante cu ajutorul dietei ”naturale” – pe care unii o numesc ”dieta care NU produce mucus” (Arnold Ehret a ”brevetat” această denumire”) sau ”dieta alcalină” (naturiștii mai moderni, precum familia Bragg – folosesc această denumire).
Nu mai vorbim despre IPOTEZE – sau testări – sau încercări.
Acestea se fac de peste 200 de ani, avem cazuri concrete – precum practicianul specializat în chiropractică Robert Lockhart (http://mangodurian.blogspot.com/2010/05/interview-with-fruitarian-35-robert.html) – care trăiește pe o dietă raw-vegană/fructariană de circa 35 de ani, aflându-se într-o stare de sănătate impresionantă (Robert este specialist la mersul pe mâini – pe care îl practică cu succes la 67 de ani – el arătând la această vârstă ca alți bărbați la 40 de ani!).
Un alt exemplu impresionant este Kristina Bucharan Carillo, o tânără americană ce și-a vindecat un debut de diabet prin dieta raw-vegană și trăiește cu această alimentație de 8 ani – având un canal pe Youtube al ei specializat în rețete raw-vegane – extrem de creative și gustoase – adevărată inspirație pentru toți cei care doresc să încorporeze cât mai mult din acest stil de alimentație în practica zilnică: http://www.youtube.com/user/FullyRawKristina
Robert Morse este un naturist din Florida, pe care personal în consider specialistul nr. 1 din lume în dietă și detoxifiere – fiind o persoană care îmbină spiritualitatea cu alimentația și medicina – ghidând zeci de oameni pe drumul dinspre boală spre sănătate.
https://www.drmorsesherbalhealthclub.com/
El este un om care a îndrumat mii de persoane în procesul de vindecare – și în același timp, educă continuu populația cu privire la procesul de detoxifiere și la influența alimentației asupra sănătății.
Am făcut trimiterile de mai sus pentru a vă arăta că sunt foarte mulți oameni (încă nu am reușit să citesc toți ”clasicii” și să descopăr toți contemporanii interesați de subiect) care au realizat că organismul omenesc ESTE mâncarea pe care o introduce zilnic în tubul digestiv.
Hippocrate ne spunea, mii de ani în urmă – ”hrana să ne fie medicament”.
Lumea în care trăim este o lume duală – care funcționează pe ritm somn/veghe – masculin/feminin – zi/noapte – acțiune/repaus etc etc – adică întotdeauna există două aspecte, aparent contrarii, ce alcătuiesc un întreg.
De aceea – și în domeniul alimentației – este foarte important să discutăm despre ACȚIUNEA de a mânca și PAUZA (sau POSTUL) alimentar(ă).
Așa cum duceți periodic mașina la revizie – pentru o verificare minuțioasă de câteva zile (sau câteva ore) – tot așa aveți nevoie să faceți ”revizii” periodice ale ”mașinii biologice” care este corpul pe care îl aveți.
Dacă veți introduce continuu mâncare în corp – toată energia de care dispun celulele se va consuma în procesul de digestie, absorbție, utilizare și eliminare a reziduurilor – și nu mai rămâne deloc energie pentru detoxifiere și vindecare – procese la fel de importante și vitale!
De aceea, în toate tradițiile de vindecare și spiritualitate ale lumii, inclusiv cele ale dacilor (strămoșii noștri) – au existat perioadele de REPAUS ALIMENTAR sau POST.
Cu efect de vindecare – de curățare – de eliminare a reziduurilor de toxine din corp.
Posturile ortodoxe sunt special plasate în cele mai dificile perioade sezoniere din zona temperată, unde se află țara noastră: începutul iernii și finalul iernii.
Aceste posturi – care înseamnă abținerea de la consumul de proteine animale și reducerea la maxim a cantității de alimente consumate în cursul unei zile – cu intensificarea perioadelor de rugăciune și retragere în solitudine – ajută energia corpului nostru atât pentru vindecarea sufletului, pentru liniștirea minții, cât și pentru detoxifierea corpului fizic.
Naturiștii din vechime – în special Arnold Ehret – în cartea sa celebră ”Dieta care nu formează mucus” – și apoi și Robert Morse – au făcut ”liste” cu alimentele ”formatoare de mucus” – cu acele așa-zis ”alimente” – de fapt, reale otrăvuri, când sunt consumate ZILNIC – care declanșează o reacție de apărare din partea sistemului limfatic al corpului.
Sistemul limfatic sau circulația limfatică a corpului – este acel sistem care se ocupă de eliminarea reziduurilor celulare (adică a tuturor deșeurilor pe care fiecare celulă din miliardele de celule ale corpului nostru le produce în activitate zilnică) – la exteriorul corpului – prin intermediul rinichilor.
Circulația limfatică se desfășoară în paralel cu circulația sângelui – sângele fiind fluidul (mai apos) care HRĂNEȘTE celulele, iar limfa fiind fluidul (mai vâscos, mai grăsos) care ”CURĂȚĂ” celulele. Limfa din sistemul limfatic – este o adevărată ”CANALIZARE” a corpului nostru – prin care se elimină la exterior cantități uriașe de reziduuri acide și toxine, ce intră în corp.
Toți știți ce este limfa, dacă v-ați stors un coș. Întâi iese puțin sânge – și apoi un lichid apos, clar uneori gălbui – aceea este LIMFA!
Când sunteți ”răciți” – sistemul limfatic – care este și principalul sistem imunitar al corpului – produce în exces limfă – sub formă de MUCUS – care se elimină la exterior pe unde poate – nas, gât, urechi, ochi, piele, vagin, intestine, rinichi – antrenând și toxinele microbiene odată cu el.
Ca și cum organismul nostru ”trage apa” la toaleta reprezentată de ”sistemul limfatic”.
Așadar – ”mucii din nas” – sau ”expectorația” de la tuse – nu sunt altceva decât MUCUS din sistemul limfatic – prin care corpul încearcă să elimine la exterior – printr-un orificiu disponibil – excesul de toxine care a intrat în organism.
Dacă aveți mereu nasul înfundat – știți că la acest nivel NU SE MAI POATE PRODUCE ELIMINAREA mucusului și a apărut un BLOCAJ LIMFATIC. Prea mult mucus – pentru un orificiu prea mic!
Dacă vă ”dregeți” mereu vocea și aveți senzația de ”ceva” în gât (ca un corp străin, ca niște mucus care nu se poate detașa și elimina, ca o ”gâdilitură” sau uneori ”ca un nod”) – știți că aveți ”un dop de mucus” în faringe – care nu se poate elimina.
Secreție excesivă de mucus poate exista în tot tractul digestiv – de la nivelul gurii – până la nivelul anusului (locul de eliminare al materiilor fecale) – mai ales atunci când persoana consumă ZILNIC alimentele formatoare de MUCUS.
Adică alimentele care ”irită” mucoasa tubului digestiv – și declanșează o ”reacție de apărare” din partea corpului = CREAREA DE MUCUS.
Multe persoane – când încep să ”postească” – se trezesc dimineața cu un gust și miros foarte neplăcute în gură, limba încărcată, plină de un depozit albicios și o stare de slăbiciune.
CORPUL ÎȘI ÎNCEPE DETOXIFIEREA și eliminarea excesului de mucus din pereții tubului digestiv. La nivelul limbii se proiectează TOT tubul digestiv – și starea limbii vă spune despre starea digestiei dv!
Vă simțiți rău dimineața, la trezire, pe nemâncate?
Sunteți ”plin ochi” de mucus în tubul digestiv.
Dacă veți continua câteva zile ”postul” – consumând multă apă sau sucuri proaspăt stoarse de fructe – treptat, limba se va curăța și ”neplăcerile” vor dispare!
Care sunt ALIMENTELE FORMATOARE DE MUCUS – de care este nevoie să vă feriți ocazional (SĂ NU LE CONSUMAȚI ZILNIC) – pentru a da răgaz corpului să ”se detoxifice” și să se mențină într-o stare ”acceptabilă” de sănătate?
1) SAREA – da, este incredibil – dar SAREA este pe primul loc în clasamentul ”naturiștilor” la alimentele ”formatoare de mucus”. Sarea este necesară ca și adaos la ”mâncarea gătită” – care își pierde toate vitaminele și mineralele și nu are nici un gust fără sare. Dar, în același timp – are o acțiune FOARTE IRITANTĂ asupra organismului noastru și celulelor noastre. Dr. Max Gerson, specialistul nr. 1 al lumii în dieta anti-canceroasă (dieta Gerson) – explică mult mai bine decât mine acțiunea sării asupra organismului http://www.bbh.ro/site/imagini/2560672190.pdf
Folosiți în loc de sare – piper proaspăt, plante aromatice, sau alimente precum usturoi, ceapă, praz, leurdă sau chives (după gust).
2) OUĂLE – sunt pe locul 2 la alimentele ”formatoare” de mucus – fiind alimente care CONSTIPĂ și irită intestinele (fiind și printre cele mai ”alergizante” alimente pentru oameni).
3) LACTATELE – laptele de la animale și toate produsele din lapte – sunt printre cele mai ”formatoare” de mucus alimente posibile. Omul este singura specie ”papă lapte” – nici un alt animal adult de pe pământ nemaiconsumând lapte DUPĂ vârsta copilăriei! Mai ales laptele altei specii. Am scris în multe alte articole despre efectele nocive ale lactatelor – precum efectul alergizant, efectul tip migrene (dureri de cap), efectul constipant, efectul creator de mucus, efectul de blocare al tiroidei, precum și efectul de ”încețoșare” mentală și îngreunare a procesului de gândire!
4) FĂINOASELE – făina albă de grâu – toate tipurile de făină care conțin GLUTEN (un produs tip proteic ”lipicios” – care se lipește și de mâini, când se frământă un aluat, dar în același timp, ”lipește” intestinele!). Grâinele CU GLUTEN sunt grâul, secara, orzul și ovăzul. Grânele FĂRĂ GLUTEN sunt orezul, porumbul, hrișca, meiul, quinoa.
5) ZAHĂRUL RAFINAT (și toate dulciurile făcute cu zahăr ”sintetic”, alb sau brun) – sunt alimente ”artificiale”, prelucrate – pe care corpul NU LE ACCEPTĂ ca alimente, le consideră ”toxine” și crează continuu mucus la ingerarea lor.
6) CARNEA și produsele din carne (inclusiv peștele și fructele de mare) – sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism în ”acizi” (proteinele sunt formate din ”amino-acizi”) și determină o iritație continuuă a intestinelor și sistemului limfatic. Carnea (și peștele) sunt ”stimulatoare” ale metabolismului și organismului – mai mult decât alimente – iar corpul simte nevoia să ”neutralizeze” consumul de carne – cu ajutorul ALCOOLULUI!. Marii consumatori de carne SIMT nevoia să consume ALCOOL – bărbații, sau DULCIURI – femeile (dulciurile/zahărul produc alcool în organism, prin metabolizare).
Așadar – consumul ”otrăvilor albe” – TOATE SUNT ALBE! – sarea, ouăle, lactatele, făinoasele și dulciurile (zahărul) – și a cărnii – duce la FORMAREA DE MUCUS în organism și BLOCAREA SISTEMULUI LIMFATIC (sistemul de ”canalizare” al corpului).
Cu apariția ”gunoierilor” din lumea Naturii – care ajută corpul să ”descompună” deșeurile depuse (exact ca în Natură – acolo unde este ”gunoi”, materie moartă – apar organismele care ajută la descompunere): viruși, bacterii, ciuperci, paraziți, viermi etc etc.
Înțelegeți acum de unde vin ”bolile” oamenilor?
NU DE LA ”MICROBI” – viruși, ciuperci, paraziți sau bacterii.
EI SUNT DOAR ”GUNOIERII” – SUNT ATRAȘI DE PREZENȚA MATERIILOR ÎN DESCOMPUNERE – a MUCUSULUI depozitat în corp – în toate părțile corpului! (unde aveți multă grăsime sau celulită – aveți depuneri impresionante de mucus!).
Așadar – CE ALIMENTE NU PRODUC MUCUS – și pot fi consumate în perioadele de ”POST” – săptămânale sau lunare?
1) FRUCTELE sunt pe locul 1 – în special fructele ”dulci” (alcaline), BINE COAPTE (fructele ”crude” sunt totdeauna mai acide!) – consumate ca atare sau sub formă de sucuri de fructe.
SĂ NU AVEȚI GRIJĂ LA CANTITATE!
FRUCTELE NU ÎNGRAȘĂ (este un ”mit” demolat de experiența practică – fructele conțin FRUCTOZĂ, un zahar simplu care ajută sistemul nervos și ficatul – și intră în celule fără să folosească receptorii de insulină – fără să încarce pancreasul!)
FRUCTELE NU CRESC GLICEMIA – fructele proaspete NU SUNT ZAHĂR!
FRUCTELE sunt foarte utile pentru ”curățarea tubului digestiv” (au efect anti-constipație – chiar unele dintre ele au efect laxativ – așa că aveți grijă la combinații și efecte).
2) LEGUMELE crude – consumate ca atare sau sub formă de salate – legume de toate tipurile – rădăcinoase, frunze sau ”fructe” ale legumelor – funcție de disponbilitatea în anotimpuri. Dar și consumate ușor preparate termic (la abur, sote, fierte, grătar, supe, ciorbe etc).
3) SEMINȚELE de toate felurile – nuci, semințe dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane etc etc.
CONSUMATE CU MODERAȚIE – pentru că în cantitate mare și ele produc mucus și acidoză!
4) VLĂSTARII obținuți prin germinarea diferitelor semințe (consumați cu MODERAȚIE – pentru că au multe proteine – respectiv ”amino-acizi”!)
5) GRÂNELE FĂRĂ GLUTEN (orezul, porumbul, hrișca, meiul și Quinoa) și produsele din ele – consumate sub formă gătită, combinate cu vegetale
6) LEGUMINOASELE (consumate CU MODERAȚIE) – precum fasolea, mazărea, năutul, lintea, bobul, soia – și produsele din ele.
Așadar – aveți FOARTE MULTE alternative pentru POST și DETOXIFIERE.
Să nu uitați de POSTUL CU APĂ DE 24 de ore – o dată pe săptămână – mai ales în perioada primăverii – care este foarte util pentru ”punerea în repaus a tubului digestiv” și eliminarea de mucus (SĂ NU VĂ SPERIAȚI DE ”MIZERIILE” ELIMINATE DE CORP ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ – NICI DE CUM VĂ MIROS GURA, PIELEA, URINA ȘI SCAUNUL! – ESTE FOARTE BINE SĂ EVACUAȚI LA EXTERIOR TOXINELE!).
FOLOSIȚI CÂT MAI MULT ÎN DIETĂ ALIMENTELE CARE NU FORMEAZĂ MUCUS.
Și doar ocazional pe cele producătoare de MUCUS.
Țineți posturile ortodoxe – sau posturi periodice – cu apă sau cu alimente neformatoare de mucus.
Și sănătatea dv va fi foarte bună – dispărând simptomele neplăcute și vizitele la medic.
O PRIMĂVARĂ UȘOARĂ TUTUROR!
Bucurați-vă de ”verdețurile” gustoase ale primăverii și faceți cu toții ”curățenia de primăvară” din organism!
Sursa: http://www.centrulnatura.ro/alimente-creatoare-de-mucus-nou/
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Anca 18 Jul, 2018 10:36 Foarte util acest articol, multumesc! Totusi, in ce priveste fructele, cei care au probleme cu glicemia ar trebui sa consume cu moderatie fructele foarte dulci (ex: strugurii)