Centrul natura Ficatul – uzina chimică a corpului
Centrul natura: Ficatul – uzina chimică a corpului
28 May, 2014 08:15
ZIUA de Constanta
2561
Marime text
FICATUL – UZINA CHIMICĂ A CORPULUI
Subtitluri:
De ce nu vă mai recomand detoxifierea ficatului – după cunoscuta metodă pe care am făcut-o publică pe site.
Și de ce am îndepărtat cele două articole cu Detoxifierea ficatului de pe site-ul nostru.
De ani de zile învăț și aplic diferite metode de detoxifiere, evaluând eficiența lor și încercând să înțeleg mai multe despre cum funcționează organismul, în totalitate.
De peste 20 de ani continui să explorez și să învăț despre organismul omenesc și mecanismele sale de îmbolnăvire/însănătoșire, verificând continuu validitatea teoriei – prin aplicare personală și la pacienții mei.
Unele metode au rezistat ”probei timpului” și s-au dovedit utile, valabile și eficient de menținut în practică. De aceea continui să aplic homeopatia, fitoterapia, gemoterapia, sfaturile dietetice și alte metode naturale în practica mea zilnică.
Alte metode s-au dovedit mai puțin eficiente – de aceea le-am modificat sau eliminat complet din practica mea – după ce le-am folosit o perioadă – așa au fost dietele macrobiotică și vegetariană, care au dispărut complet din utilizare, sau terapia cu suplimente nutriționale izolate (tip vitamina C, minerale sau alte vitamine).
Și așa se întâmplă și cu metoda ”detoxifierii ficatului”.
Pe piața românească de carte este o apariție nouă – o carte de Andreas Moritz – intitulată ”Scapă de pietre la ficat și fiere”
În această carte este descrisă tehnica pe care am menționat-o și eu în articolele mele despre Detoxifierea ficatului – articolul propriu zis – și Detoxifierea ficatului – rezultate.
Personal, am aplicat tehnica de 6 ori (pe parcursul unui an de zile) și de fiecare dată am eliminat cantități impresionante de pietre la ficat/fiere. Singura problemă este că începând cu a 3-a sau a 4-a procedură, starea de rău după manevră s-a prelungit din ce în ce mai mult, iar stările de slăbiciune generale ale organismului au existat zile bună după procedură și au devenit dificil de îndurat.
Metoda în sine este destul de ”dură” și chiar ”traumatizantă”.
Mi-am tot pus întrebări cu privire la această evoluție și nu am avut răspunsurile ani de zile (deși am întrebat toți profesorii mei).
De circa 1,5 ani urmez o dietă de detoxifiere promovată de Robert Morse, un naturist din Florida, USA https://www.drmorsesherbalhealthclub.com/ urmând și un program de formare în domeniul detoxifierii, la Școala Internațională de Detoxifiere a lui Robert Morse.
În cadrul acestui program, am aflat (și verificat direct) despre rolul ESENȚIAL al sistemului limfatic al organismului și al rinichilor.
Și mi-am explicat multe dintre problemele apărute în timpul detoxifierii ficatului, după metoda expusă în cărțile lui Andreas Moritz (metodă preluată de la Hulda Clarke și alți nutriționiști).
Zeci de ani, nutriționiștii și specialiștii în detoxifiere s-au ocupat în mod special de ficat și intestinul gros, considerând că principala intoxicație a organismului se află la aceste nivele.
Este adevărat că aici ”se văd” cel mai bine efectele acestei intoxicații – întrucât acele ”dopuri de colesterol” din ficat – pe care mulți le numesc ”pietre” (dar arată ca niște dopuri moi de plastelină) – devin evidente la manevra de curățare a ficatului cu ulei și suc de grefe/lămâi. Iar placa mucoidă din pereții intestinali devine și ea vizibilă după o manevră de curățare cu fibre sau plante.
Dar toate aceste ”reziduuri” grosiere din ficat și intestine – sunt doar urmarea stagnării IMENSE din uriașul sistem limfatic al corpului (despre care am scris în multe dintre articolele de pe site) – și a proastei filtrări a rinichilor.
Iar ”stârnirea” reziduurilor toxice din sistemul limfatic, prin intermediul uleiului/sucului de lămâie, în cadrul procedurii cu ulei – duce la mobilizarea tuturor deșeurilor acide din organism (din sistemul limfatic al corpului, cel care circulă și transportă TOATE grăsimile din corp!) – cu dificultatea eliminării prin rinichi.
Și poate apărea o stare de ”auto-intoxicație” a organismului – sau o forțare inutilă a rinichilor – sau pur și simplu o inflamație generală în corp – declanșată de această manevră de ”detoxifiere a ficatului”.
Hulda Clarke insistă și accentuează în toate cărțile și scrierile sale de NECESITATEA curățeniei rinichilor, înainte de manevra de detoxifiere a ficatului.
Pentru că și această experimentată naturistă observase în practica sa – în care a asistat mii de persoane în realizarea detoxului ficatului cu ulei/suc de lămâie/grefe – cum apar probleme mari la nivelul rinichilor, la foarte mulți.
În practica mea zilnică – NU AM GĂSIT OAMENI CU RINICHI SĂNĂTOȘI – și mai alarmant, NU MAI GĂSESC COPII CU RINICHII SĂNĂTOȘI.
Se nasc copii CU CEARCĂNE (semnul cel mai clar al proastei funcționări a rinichilor!) – adică se nasc copii cu rinichii slăbiți, pentru că mama/tata au rinichii slăbiți (sunt slăbiciuni moștenite ereditar, de la 1-2 sau mai multe generații).
De aceea, NU MAI RECOMAND MANEVRA DE DETOXIFIERE A FICATULUI CU ULEI/SUC DE LĂMÂIE SAU GREFE.
Este o manevră ”agresivă”, nu doar pentru ficat – care este ”biciuit” literlamente de cantitatea uriașă de ulei înghițită odată – și forțat să se contracte și să expulzeze dopurile de colesterol, iar odată cu ele, eliberează o mulțime de alte toxine/substanțe reținute în canalele biliare.
Iar organismul este ”inundat” la propriu în toxinele stagnante și nu face față, prin eliminările sale obișnuite (scaun, urină, transpirație) la cantitatea ”tip cascadă” de toxine/reziduuri care trebuie eliminate.
Rinichii sunt supraîncărcați (ei sunt organele prin care sunt eliminate, la exterior, reziduurile celulare – adică produșii acizi rezultați în urma acțiunii ZILNICE a tuturor miliardelor de celule ale organismului nostru).
Stresul este principalul factor care ”închide” funcția rinichilor!
Pentru ca rinichii noștri să poată elimina – să-și îndeplinească cu adevărat funcția pe care o au – este nevoie de relaxare și odihnă.
Rinichii funcționează bine doar noaptea, în timpul somnului – și de fiecare dată când stăm întinși pentru minim 20 de minute.
De aceea, majoritatea oamenilor au rinichii prost funcționali.
Tocmai pentru că somnul de noapte este adesea sacrificat pentru diferite alte activități – de la învățat pentru examene, până la ieșit cu prietenii sau turele de noaptea, ori vorbitul pe Net sau uitatul la tv.
Iar în timpul zilei – odihna (siesta mediteraneeană) NU este un obicei care ”a prins” în România (au ”prins” – doar bucătăria mediteraneeană și cea turcească – care au devenit ”tradițional românești” – sarmalele ”tradiționale” românești fiind TIPICE bucătăriei turcești).
Așadar – atunci când organismul este continuu în activitate – fizică sau mentală – apare un nivel de stres, care inhibă eliminarea (funcția de eliminare renală).
Toxinele rămân mai mult timp în organism.
Manevra de detoxifiere a ficatului – este utilă doar la persoane care își pot permite zile de odihnă, repaus și relaxare – și care au grijă ca în prealabil să sprijine rinichii atât cu produse naturale, cât și cu suficiente zile libere.
Robert Morse ne-a învățat, în cadrul detoxifierii – că poți înlocui dificila manevră de detoxifiere a ficatului (cu uleiuri) – cu o dieta fructariană.
Detoxifierea cu fructe (sucuri, blenduri de fructe) – realizată și aceasta cu precauție și adaptată organismului fiecărei persoane – rezolvă mult mai natural (ȘI MULT MAI PLĂCUT) problema dopurilor de colesterol.
Dieta fructariană durează ceva mai mult timp (devine un stil de viață, la un moment dat) – dar este mult mai adaptată fiziologiei (funcțiilor organismului omenesc) și MULT MAI GUSTOASĂ.
Personal, prefer să consum câteva luni de zile suc de portocale proaspăt stoarse (sau alte citrice proaspete) – decât să fiu nevoită la câteva luni să înghit câte 200 de ml de ulei.
Beneficiile dietei fructariene sunt mult mai multe – dincolo de efectul net și real de detoxifiere al ficatului (și dizolvare al dopurilor de colesterol).
Despre folosirea fructelor în detoxifiere – vom avea un întreg proiect, care va debuta curând pe site-ul nostru – și în care vom discuta pe larg – în detaliu – despre aceste ”regine ale alimentației umane” = fructele.
Întorcându-ne la discuția despre ”detoxifierea ficatului” – mult timp am considerat ”ficatul” ca fiind ”filtrul de ulei” al organismului nostru și atunci procedurile pentru ”detoxifierea ficatului” aveau logică în acest context.
Am aflat că ficatul NU ESTE FILTRUL DE GRĂSIMI – că SISTEMUL LIMFATIC îndeplinește acest rol – și anume – ÎN ÎNTREGUL ORGANISM – nu doar într-un singur loc.
De aceea, afectarea sistemului limfatic (STAGNAREA care se produce în circulația limfei) este ÎNTOTDEAUNA SISTEMICĂ. Adică, ÎN ÎNTREGUL CORP.
Cu alte cuvinte – ”grăsimile” – uleiurile – afectează ÎNTREGUL CORP, în totalitate.
Se pare că ființa umană NU POATE PRELUCRA/PROCESA grăsimi – acestea nefiind printre sursele alimentare sau de energie ”favorite” ale corpului.
Poate supraviețui ani și zeci de ani – cu alimentație grasă sau plină de proteine – dar aceasta doar pentru că are mecanisme de compensare și re-echilibrare extraordinare.
Uleiurile încarcă sistemul limfatic – îi îngreunează circulația și accentuează blocajul interior – produs de alte alimente și de starea de stres.
Ficatul adoră în schimb alimentele SIMPLE, naturale, bogate în constituienți ușor de prelucrat – precum sunt fructele (și legumele crude) – și poate folosi cu minim de consum de energie nutrienții rezultați din aceste alimente – fiind ca o fabrică chimică care își primește exact materia primă de care are nevoie.
Am simțit nevoia să revin cu acest articol despre ficat și detoxifierea sa – pentru a-mi explica schimbarea de poziție cu privire la o manevră terapeutică pe care am susținut-o personal.
Întrucât am deja experiență cu o altă posibilitate terapeutică, mai eficientă, mai simplă, mai adaptată nevoilor corpului și MULT MAI ACCEPTABILĂ la toate nivelele (și mental și fizic) – schimbarea direcției de lucru este necesară.
Dacă aș fi întrebată ce prefer – 1-2 pahare de suc de portocale zilnic, câteva luni de zile – sau un pahar de ulei – la 2-3 luni odată – nu voi avea mari probleme în luarea acestei decizii.
Toate schimbările acestor puncte de vedere au loc întrucât se modifică experiența personală și profesională și apar noi dovezi despre lipsa de validitate a atâtor vechi teorii.
Pentru că ni se tot spune repetat că ”avem nevoie de proteine” și ”avem nevoie de grăsimi sau uleiuri” – la fel cum ni s-au tot spus că ”avem nevoie de lactate sau de făinoase sau de zahăr” – iar sănătatea oamenilor s-a degradat cumplit în ultimii zeci de ani.
Odată cu apariția acestui articol – vom scoate de pe site-ul nostru celelalte două articole anterioare – pentru a nu mai crea informații confuze și contradictorii.
Vă mulțumim că sunteți alături de noi pe acest drum întortocheat – și uneori dificil de urmărit – al vindecării și refacerii sănătății!
http://www.centrulnatura.ro/ficatul-uzina-chimica-a-corpului-nou/
Din aceeași categorie Iubim fructele
Subtitluri:
De ce nu vă mai recomand detoxifierea ficatului – după cunoscuta metodă pe care am făcut-o publică pe site.
Și de ce am îndepărtat cele două articole cu Detoxifierea ficatului de pe site-ul nostru.
De ani de zile învăț și aplic diferite metode de detoxifiere, evaluând eficiența lor și încercând să înțeleg mai multe despre cum funcționează organismul, în totalitate.
De peste 20 de ani continui să explorez și să învăț despre organismul omenesc și mecanismele sale de îmbolnăvire/însănătoșire, verificând continuu validitatea teoriei – prin aplicare personală și la pacienții mei.
Unele metode au rezistat ”probei timpului” și s-au dovedit utile, valabile și eficient de menținut în practică. De aceea continui să aplic homeopatia, fitoterapia, gemoterapia, sfaturile dietetice și alte metode naturale în practica mea zilnică.
Alte metode s-au dovedit mai puțin eficiente – de aceea le-am modificat sau eliminat complet din practica mea – după ce le-am folosit o perioadă – așa au fost dietele macrobiotică și vegetariană, care au dispărut complet din utilizare, sau terapia cu suplimente nutriționale izolate (tip vitamina C, minerale sau alte vitamine).
Și așa se întâmplă și cu metoda ”detoxifierii ficatului”.
Pe piața românească de carte este o apariție nouă – o carte de Andreas Moritz – intitulată ”Scapă de pietre la ficat și fiere”
În această carte este descrisă tehnica pe care am menționat-o și eu în articolele mele despre Detoxifierea ficatului – articolul propriu zis – și Detoxifierea ficatului – rezultate.
Personal, am aplicat tehnica de 6 ori (pe parcursul unui an de zile) și de fiecare dată am eliminat cantități impresionante de pietre la ficat/fiere. Singura problemă este că începând cu a 3-a sau a 4-a procedură, starea de rău după manevră s-a prelungit din ce în ce mai mult, iar stările de slăbiciune generale ale organismului au existat zile bună după procedură și au devenit dificil de îndurat.
Metoda în sine este destul de ”dură” și chiar ”traumatizantă”.
Mi-am tot pus întrebări cu privire la această evoluție și nu am avut răspunsurile ani de zile (deși am întrebat toți profesorii mei).
De circa 1,5 ani urmez o dietă de detoxifiere promovată de Robert Morse, un naturist din Florida, USA https://www.drmorsesherbalhealthclub.com/ urmând și un program de formare în domeniul detoxifierii, la Școala Internațională de Detoxifiere a lui Robert Morse.
În cadrul acestui program, am aflat (și verificat direct) despre rolul ESENȚIAL al sistemului limfatic al organismului și al rinichilor.
Și mi-am explicat multe dintre problemele apărute în timpul detoxifierii ficatului, după metoda expusă în cărțile lui Andreas Moritz (metodă preluată de la Hulda Clarke și alți nutriționiști).
Zeci de ani, nutriționiștii și specialiștii în detoxifiere s-au ocupat în mod special de ficat și intestinul gros, considerând că principala intoxicație a organismului se află la aceste nivele.
Este adevărat că aici ”se văd” cel mai bine efectele acestei intoxicații – întrucât acele ”dopuri de colesterol” din ficat – pe care mulți le numesc ”pietre” (dar arată ca niște dopuri moi de plastelină) – devin evidente la manevra de curățare a ficatului cu ulei și suc de grefe/lămâi. Iar placa mucoidă din pereții intestinali devine și ea vizibilă după o manevră de curățare cu fibre sau plante.
Dar toate aceste ”reziduuri” grosiere din ficat și intestine – sunt doar urmarea stagnării IMENSE din uriașul sistem limfatic al corpului (despre care am scris în multe dintre articolele de pe site) – și a proastei filtrări a rinichilor.
Iar ”stârnirea” reziduurilor toxice din sistemul limfatic, prin intermediul uleiului/sucului de lămâie, în cadrul procedurii cu ulei – duce la mobilizarea tuturor deșeurilor acide din organism (din sistemul limfatic al corpului, cel care circulă și transportă TOATE grăsimile din corp!) – cu dificultatea eliminării prin rinichi.
Și poate apărea o stare de ”auto-intoxicație” a organismului – sau o forțare inutilă a rinichilor – sau pur și simplu o inflamație generală în corp – declanșată de această manevră de ”detoxifiere a ficatului”.
Hulda Clarke insistă și accentuează în toate cărțile și scrierile sale de NECESITATEA curățeniei rinichilor, înainte de manevra de detoxifiere a ficatului.
Pentru că și această experimentată naturistă observase în practica sa – în care a asistat mii de persoane în realizarea detoxului ficatului cu ulei/suc de lămâie/grefe – cum apar probleme mari la nivelul rinichilor, la foarte mulți.
În practica mea zilnică – NU AM GĂSIT OAMENI CU RINICHI SĂNĂTOȘI – și mai alarmant, NU MAI GĂSESC COPII CU RINICHII SĂNĂTOȘI.
Se nasc copii CU CEARCĂNE (semnul cel mai clar al proastei funcționări a rinichilor!) – adică se nasc copii cu rinichii slăbiți, pentru că mama/tata au rinichii slăbiți (sunt slăbiciuni moștenite ereditar, de la 1-2 sau mai multe generații).
De aceea, NU MAI RECOMAND MANEVRA DE DETOXIFIERE A FICATULUI CU ULEI/SUC DE LĂMÂIE SAU GREFE.
Este o manevră ”agresivă”, nu doar pentru ficat – care este ”biciuit” literlamente de cantitatea uriașă de ulei înghițită odată – și forțat să se contracte și să expulzeze dopurile de colesterol, iar odată cu ele, eliberează o mulțime de alte toxine/substanțe reținute în canalele biliare.
Iar organismul este ”inundat” la propriu în toxinele stagnante și nu face față, prin eliminările sale obișnuite (scaun, urină, transpirație) la cantitatea ”tip cascadă” de toxine/reziduuri care trebuie eliminate.
Rinichii sunt supraîncărcați (ei sunt organele prin care sunt eliminate, la exterior, reziduurile celulare – adică produșii acizi rezultați în urma acțiunii ZILNICE a tuturor miliardelor de celule ale organismului nostru).
Stresul este principalul factor care ”închide” funcția rinichilor!
Pentru ca rinichii noștri să poată elimina – să-și îndeplinească cu adevărat funcția pe care o au – este nevoie de relaxare și odihnă.
Rinichii funcționează bine doar noaptea, în timpul somnului – și de fiecare dată când stăm întinși pentru minim 20 de minute.
De aceea, majoritatea oamenilor au rinichii prost funcționali.
Tocmai pentru că somnul de noapte este adesea sacrificat pentru diferite alte activități – de la învățat pentru examene, până la ieșit cu prietenii sau turele de noaptea, ori vorbitul pe Net sau uitatul la tv.
Iar în timpul zilei – odihna (siesta mediteraneeană) NU este un obicei care ”a prins” în România (au ”prins” – doar bucătăria mediteraneeană și cea turcească – care au devenit ”tradițional românești” – sarmalele ”tradiționale” românești fiind TIPICE bucătăriei turcești).
Așadar – atunci când organismul este continuu în activitate – fizică sau mentală – apare un nivel de stres, care inhibă eliminarea (funcția de eliminare renală).
Toxinele rămân mai mult timp în organism.
Manevra de detoxifiere a ficatului – este utilă doar la persoane care își pot permite zile de odihnă, repaus și relaxare – și care au grijă ca în prealabil să sprijine rinichii atât cu produse naturale, cât și cu suficiente zile libere.
Robert Morse ne-a învățat, în cadrul detoxifierii – că poți înlocui dificila manevră de detoxifiere a ficatului (cu uleiuri) – cu o dieta fructariană.
Detoxifierea cu fructe (sucuri, blenduri de fructe) – realizată și aceasta cu precauție și adaptată organismului fiecărei persoane – rezolvă mult mai natural (ȘI MULT MAI PLĂCUT) problema dopurilor de colesterol.
Dieta fructariană durează ceva mai mult timp (devine un stil de viață, la un moment dat) – dar este mult mai adaptată fiziologiei (funcțiilor organismului omenesc) și MULT MAI GUSTOASĂ.
Personal, prefer să consum câteva luni de zile suc de portocale proaspăt stoarse (sau alte citrice proaspete) – decât să fiu nevoită la câteva luni să înghit câte 200 de ml de ulei.
Beneficiile dietei fructariene sunt mult mai multe – dincolo de efectul net și real de detoxifiere al ficatului (și dizolvare al dopurilor de colesterol).
Despre folosirea fructelor în detoxifiere – vom avea un întreg proiect, care va debuta curând pe site-ul nostru – și în care vom discuta pe larg – în detaliu – despre aceste ”regine ale alimentației umane” = fructele.
Întorcându-ne la discuția despre ”detoxifierea ficatului” – mult timp am considerat ”ficatul” ca fiind ”filtrul de ulei” al organismului nostru și atunci procedurile pentru ”detoxifierea ficatului” aveau logică în acest context.
Am aflat că ficatul NU ESTE FILTRUL DE GRĂSIMI – că SISTEMUL LIMFATIC îndeplinește acest rol – și anume – ÎN ÎNTREGUL ORGANISM – nu doar într-un singur loc.
De aceea, afectarea sistemului limfatic (STAGNAREA care se produce în circulația limfei) este ÎNTOTDEAUNA SISTEMICĂ. Adică, ÎN ÎNTREGUL CORP.
Cu alte cuvinte – ”grăsimile” – uleiurile – afectează ÎNTREGUL CORP, în totalitate.
Se pare că ființa umană NU POATE PRELUCRA/PROCESA grăsimi – acestea nefiind printre sursele alimentare sau de energie ”favorite” ale corpului.
Poate supraviețui ani și zeci de ani – cu alimentație grasă sau plină de proteine – dar aceasta doar pentru că are mecanisme de compensare și re-echilibrare extraordinare.
Uleiurile încarcă sistemul limfatic – îi îngreunează circulația și accentuează blocajul interior – produs de alte alimente și de starea de stres.
Ficatul adoră în schimb alimentele SIMPLE, naturale, bogate în constituienți ușor de prelucrat – precum sunt fructele (și legumele crude) – și poate folosi cu minim de consum de energie nutrienții rezultați din aceste alimente – fiind ca o fabrică chimică care își primește exact materia primă de care are nevoie.
Am simțit nevoia să revin cu acest articol despre ficat și detoxifierea sa – pentru a-mi explica schimbarea de poziție cu privire la o manevră terapeutică pe care am susținut-o personal.
Întrucât am deja experiență cu o altă posibilitate terapeutică, mai eficientă, mai simplă, mai adaptată nevoilor corpului și MULT MAI ACCEPTABILĂ la toate nivelele (și mental și fizic) – schimbarea direcției de lucru este necesară.
Dacă aș fi întrebată ce prefer – 1-2 pahare de suc de portocale zilnic, câteva luni de zile – sau un pahar de ulei – la 2-3 luni odată – nu voi avea mari probleme în luarea acestei decizii.
Toate schimbările acestor puncte de vedere au loc întrucât se modifică experiența personală și profesională și apar noi dovezi despre lipsa de validitate a atâtor vechi teorii.
Pentru că ni se tot spune repetat că ”avem nevoie de proteine” și ”avem nevoie de grăsimi sau uleiuri” – la fel cum ni s-au tot spus că ”avem nevoie de lactate sau de făinoase sau de zahăr” – iar sănătatea oamenilor s-a degradat cumplit în ultimii zeci de ani.
Odată cu apariția acestui articol – vom scoate de pe site-ul nostru celelalte două articole anterioare – pentru a nu mai crea informații confuze și contradictorii.
Vă mulțumim că sunteți alături de noi pe acest drum întortocheat – și uneori dificil de urmărit – al vindecării și refacerii sănătății!
http://www.centrulnatura.ro/ficatul-uzina-chimica-a-corpului-nou/
Din aceeași categorie Iubim fructele
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii