Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Fructele au câteva caracteristici unice, util de cunoscut și aplicat în practică

ro

02 Oct, 2021 00:00 2856 Marime text
  •  Întoarcerea către fructe – ca și sursă alimentară esențială și importantă pentru om – reprezintă SALVAREA noastră, a tuturor – din degradarea, involuția și degenerarea care ne amenință, ca indivizi și ca specie.
 Fructele au câteva caracteristici unice, util de cunoscut și aplicat în practică:
  • sunt singura categorie de alimente care realizează DRENAJ LIMFATIC. 
Cu alte cuvinte, doar fructele (sucul de fructe, blend-ul de fructe) realizează ”curățarea” sistemului de canalizare al corpului omenesc, care se ocupă de îndepărtarea reziduurilor celulare rezultate ZILNIC, în urma funcționării normale a corpului.
  • puterea astringentă (de ”curățare”) a fructelor este dată de complexul de substanțe tip bio-flavonoide (sau anti-oxidanți), dintre care vitamina C este doar o parte. 
Nu are sens să folosiți vitamina C chimică (de sinteză) – pentru că organismul nostru NU POATE PROCESA IZOLAȚI – Natura știe să folosească doar creațiile Divinului – care sunt combinații chimice ideale ce echilibrează viața.
 
Această putere ”astringentă” – de a trage, de a scoate mizeriile din pereți, de a ”decapa” și ”dezlipi” mucusul de pe pereții intestinali sau dintre celule – face din fructe produsele esențiale pentru curățenie interioară.
 
De altfel – principalele produse de curățenie chimice, pe care omul le folosește zilnic în casa lui – sunt tot cu arome fructate – de lămâie, de portocale sau de alte fructe.
 
Nu veți găsi produse de curățenie cu miros de ceapă sau usturoi! Gospodinele caută un alt tip de miros pe care să-l asocieze cu senzația de ”curat” – și acesta este mirosul de citrice, sau mirosul de pin (brad, rășinoase, conifere) sau mirosul de lavandă (sau mentă, busuioc, ori alte plante aromate).
  • abilitatea de ”curățenie” interioară a unor fructe este mai mare decât a altora – de aceea, este necesar să cunoaștem toate aceste detalii. 
Cu cât o persoană este ”mai intoxicată”, mai plină de reziduuri și deșeuri – cu atât va folosi mai cu precauție fructele și le va introduce în alimentație NUMAI în măsura în care organismul permite.
 
Eliberarea unei cantități prea mari de toxine în circulație – duce la apariția multor stări de rău și simptome ”tip eliminare” (diaree, erupții pe piele, usturimi la urinare, secreții nazale, tuse, dureri de gât etc etc) – aici aflându-se și originea multora dintre ”miturile” conform cărora ”fructele dau stări de rău”.
  • fructele susțin sistemul nervos, central și vegetativ, conferă o stare de bine, de optimism, de bucurie, aduc zâmbetul pe față, susțin memoria, capacitatea de concentrare și atenția. 
  • fructele susțin și stimulează fertilitatea (abundența fructelor într-un copac ne dă o idee despre ”fertilitatea” Naturii!), prin hrănirea spermatozoizilor – acele ”semințe” esențiale pentru apariția copiilor! 
Întoarcerea către fructe – ca și sursă alimentară esențială și importantă pentru om – reprezintă SALVAREA noastră, a tuturor – din degradarea, involuția și degenerarea care ne amenință, ca indivizi și ca specie.

Mama Natură, planeta Pământ, ca entitate vie – face un efort energetic deosebit de a ne contacta și de a ”comunica” cu noi – pentru a ne oferi instrumentele de salvare – ce ne-au stat întotdeauna la îndemână – dar pe care nu le mai vedem – datorită mucusului (valul de ceață) de pe creierele noastre!
 
Relația oamenilor cu arborii – în special cu arborii fructiferi – este o relație care are nevoie de susținere, de întărire și de împuternicire – în acest mileniu tehnologizat, mai mult ca niciodată!

Avem nevoie să plantăm câți mai mulți arbori fructiferi – în toate orașele – în toate curțile – pe toate terenurile virane – avem nevoie să ”detronăm” agricultura cu pesticidele, ierbicidele și îngrășămintele sale neurotoxice pentru corpul nostru omenesc – și să ne întoarcem către o altă modalitate de a ne procura HRANA ADEVĂRATĂ de care are nevoie corpul nostru!

 
Sursa text: www.centrulnatura.ro
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii