centrulnatura.ro Rețetă de tartă cu kiwi și cocos… fără foc!
centrulnatura.ro: Rețetă de tartă cu kiwi și cocos… fără foc!
21 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2829
Marime text
Așadar, kiwi-ul este un fruct de formă ovaloidă, de mărimea unui măr mijlociu (adică 7-10 cm lungime și o greutate de circa 80-100 g). Are un miez verde, cărnos, acrișor (mai mult sau mai puțin, după noroc), cu o coajă verde-maronie pufoasă (acoperită cu perișori aspri) necomestibilă și o pulpă cărnoasă, de culoare verde, cu semințe mici, viabile, dispuse circular către interiorul fructului.
Foarte sensibilă la ger și la vânt, planta de kiwi prefer solurile umede, umbroase și puțin calcaroase. În pădurile din care este originară, planta care face kiwi-ul, Actinidia chinesis, poate fi descrisă ca un arbust cu vițe lungi, viguroase și lemnoase, asemănătoare lianelor, cu aspect de arbust cățărător. De obicei acest tip de arbust ocupă o zonă de 3-4,5 m lățime, 5-7 m lungime și 2,7-3,6 m înălțime. Prin urmare, atunci când este cultivată, planta are nevoie absolută de un spalier. În câmp, planta se cultivă pe araci înalți de 1,7-2 m, care sunt legați între ei cu sârmă.
După ce se finalizează recoltarea, aceste fructe sunt depozitate în încăperi uscate și curate în lăzi stivuite și asezate pe grătare, la o temperatură de 12°C și o umiditate relativă a aerului de 85-90%. Aceste condiții asigură o păstrare pe o perioadă de circa 2-5 săptămâni.
Rețetă
Tartă cu kiwi și cocos… fără foc!
O aromă puternică și substanțe nutritive rămase intacte – acestea sunt principalele beneficii pe care le aduce un produs alcătuit din fructe care nu sunt supuse unor procese termice. În locul vechii plăcinte cu brânză, vă recomand prepararea tartei cu kiwi și nucă de cocos. Sănătos… și diferit!
Ingrediente
Ingrediente crustă:
Amestecați toate ingredientele pentru crustă cu un blender până se obține o pastă moale, lipicioasă și aromată. Pasta rezultată se presează într-o formă de tartă și, până este gata crema, se lasă la frigider. Următoarea etapă este pregătirea cremei.
Tot în blender amestecați alunele, siropul de agave, pulpa de kiwi, nuca de cocos și apa.
Adăugați uleiul d cocos, amestecați din nou până se obține o pastă fină și omogenă. Turnați apoi crema peste crustă și presărați nucă de cocos, după gust, pe deasupra, după care puneți tarta la congelator câteva ore, până se întăreşte. În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți decora cu felii de kiwi sau fructe de pădure.
Sursa text: www.centrulnatura.ro
- Kiwi-ul este un fruct de formă ovaloidă, de mărimea unui măr mijlociu (adică 7-10 cm lungime și o greutate de circa 80-100 g).
- Are un miez verde, cărnos, acrișor (mai mult sau mai puțin, după noroc), cu o coajă verde-maronie pufoasă (acoperită cu perișori aspri) necomestibilă și o pulpă cărnoasă, de culoare verde, cu semințe mici, viabile, dispuse circular către interiorul fructului.
Așadar, kiwi-ul este un fruct de formă ovaloidă, de mărimea unui măr mijlociu (adică 7-10 cm lungime și o greutate de circa 80-100 g). Are un miez verde, cărnos, acrișor (mai mult sau mai puțin, după noroc), cu o coajă verde-maronie pufoasă (acoperită cu perișori aspri) necomestibilă și o pulpă cărnoasă, de culoare verde, cu semințe mici, viabile, dispuse circular către interiorul fructului.
Foarte sensibilă la ger și la vânt, planta de kiwi prefer solurile umede, umbroase și puțin calcaroase. În pădurile din care este originară, planta care face kiwi-ul, Actinidia chinesis, poate fi descrisă ca un arbust cu vițe lungi, viguroase și lemnoase, asemănătoare lianelor, cu aspect de arbust cățărător. De obicei acest tip de arbust ocupă o zonă de 3-4,5 m lățime, 5-7 m lungime și 2,7-3,6 m înălțime. Prin urmare, atunci când este cultivată, planta are nevoie absolută de un spalier. În câmp, planta se cultivă pe araci înalți de 1,7-2 m, care sunt legați între ei cu sârmă.
După ce se finalizează recoltarea, aceste fructe sunt depozitate în încăperi uscate și curate în lăzi stivuite și asezate pe grătare, la o temperatură de 12°C și o umiditate relativă a aerului de 85-90%. Aceste condiții asigură o păstrare pe o perioadă de circa 2-5 săptămâni.
Rețetă
Tartă cu kiwi și cocos… fără foc!
O aromă puternică și substanțe nutritive rămase intacte – acestea sunt principalele beneficii pe care le aduce un produs alcătuit din fructe care nu sunt supuse unor procese termice. În locul vechii plăcinte cu brânză, vă recomand prepararea tartei cu kiwi și nucă de cocos. Sănătos… și diferit!
Ingrediente
Ingrediente crustă:
- 1 ceaşcă migdale râşnite fin
- 1 lingură nucă de cocos deshidratată şi râşnită fin
- 4 curmale mari
- 2 linguri sirop de agave
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 3 ceşti alune caju
- ½ ceaşcă ulei de cocos
- ½ ceaşcă sirop de agave
- 3 ceşti pulpă de kiwi pasată
- 3 linguri pulpă de nucă de cocos răzuită
- ¼ ceaşcă apă
Amestecați toate ingredientele pentru crustă cu un blender până se obține o pastă moale, lipicioasă și aromată. Pasta rezultată se presează într-o formă de tartă și, până este gata crema, se lasă la frigider. Următoarea etapă este pregătirea cremei.
Tot în blender amestecați alunele, siropul de agave, pulpa de kiwi, nuca de cocos și apa.
Adăugați uleiul d cocos, amestecați din nou până se obține o pastă fină și omogenă. Turnați apoi crema peste crustă și presărați nucă de cocos, după gust, pe deasupra, după care puneți tarta la congelator câteva ore, până se întăreşte. În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți decora cu felii de kiwi sau fructe de pădure.
Sursa text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii