centrulnatura.ro Rețetă raw-vegan. Salată de mandarine, kale și fructe goji cu dressing
centrulnatura.ro: Rețetă raw-vegan. Salată de mandarine, kale și fructe goji cu dressing
30 Jun, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2860
Marime text
- Mandarinele au proprietăți oxidante și antioxidante, fie că sunt consumate sub formă de fruct sau de suc și se dovedesc a fi foarte utile în digestia omului.
Mandarinele au proprietăți oxidante și antioxidante, fie că sunt consumate sub formă de fruct sau de suc și se dovedesc a fi foarte utile în digestia omului.
Conținutul lor de beta-caroten ne protejează împotriva arsurilor solare, deci un pahar de suc de mandarine este bine venit după o zi de plajă. Studii specializate japoneze atestă faptul că un consum moderat de suc din aceste citrice reduce substanțial riscul de a dezvolta cancer hepatic datorită aportului de carotenoizi.
De asemenea, poate preveni formarea calculilor renali sau instalarea unor boli renale. În industria cosmetică, mandarinele sunt foarte apreciate deoarece cremele de corp ce conțin extract din acestea hidratează foarte bine pielea și o protejează. Sunt fructe potrivite pentru o cură de slăbire, foarte bogate în fibre, deoarece reduc nivelul colesterolului din sânge, astfel prevenind formarea unui infarct.
Am să propun și o rețetă raw-vegan, perfectă pentru cei care au un asemenea stil de viață:
Salată de mandarine, kale și fructe goji cu dressing
Ingrediente:
- salată kale, fara tulpină, tăiată mărunt
- salată romaine, tăiată mărunt
- trei căni de frunze de spanac
- un castravete feliat
- patru-cinci mandarine, decojite și împărțite
- trei linguri de fructe goji uscate
- două căni de quinoa fiert
Pentru dressing:
- o cană de suc de mandarine sau Clementine
- lingura de oțet de pecan
- lingură de ghimbir tăiat marunt
- jumate de cană de nuci cashew crude
- sare și piper
Sursa text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii