Centrul natura Corpul nostru minunat
Centrul natura: Corpul nostru minunat
09 Mar, 2015 12:27
ZIUA de Constanta
1823
Marime text
Primăvara, odată cu începerea schimbării vremii și adaptarea corpului la variații mari de temperatură și presiune atmosferică, încep să apară suferințe fizice, dar și reacții emoționale, pe care le primim cu dificultate.
Săptămânile de Post (din diferite tradiții spirituale) sunt optim situate în această perioadă a anului, întrucât permit corpului nostru să intre într-un proces ”voluntar” de curățenie interioară (foarte necesar după stagnarea de iarnă).
Atât procesul disciplinării alimentației, opririi din consumul hranei animale (care încarcă organismul nu doar cu reziduuri chimice, dar și cu energii greu de integrat) – cât mai ales procesul DISCIPLINĂRII EMOȚIONALE ȘI MENTALE – este foarte foarte important.
Este momentul să fim mai atenți la toate emoțiile noastre, la toate trăirile noastre, să FIM OBSERVATORII MINȚII și să nu o lăsăm să-și continue vorbăria inutilă și auto-agresivă (sau agresivă pentru alții).
Fiți prezenți cât mai mult alături de gândurile și reacțiile pe care le aveți în fiecare circumstanță.
JUDECATA și CRITICA (a celorlalți sau de sine) reprezintă OBIȘNUINȚE cu care suntem învățați din școală. După zeci de ani de repetiții, au devenit automate pentru cei mai mulți dintre noi.
Zilnic, criticăm și ne criticăm continuu.
Nu ne place ba una, ba alta, mereu strâmbăm nasul la câte un aspect al lumii din jur.
Care nu este decât o lume pe care NOI am construit-o, împreună cu frații noștri umani, cu care ne jucăm ”pe terenul de joacă Pământ”.
Problema cu ”JUDECĂȚILE, PREJUDECĂȚILE și CRITICILE” este că ele aduc multă energie negativă pentru lumea noastră. Ca și cum, din corpul nostru ar emana fluide nevăzute otrăvitoare, care se duc către cel/cea la care ne gândim în acele momente.
Orice critică este o agresiune invizibilă la adresa obiectului criticii.
Dacă nu ne place ceva, nu avem decât să întoarcem spatele și să trecem mai departe, nepăsători.
Vorba lui Vadim Zeland, într-una dintre cărțile sale din seria ”Transurfingul realității” – când mergi la o expoziție de tablouri, nu este nevoie să-ți placă toate exponatele atârnate pe pereți.
Unele pot să-ți placă, altele nu. Este normal.
Pe lângă cele care nu-ți plac treci nepăsător, indiferent. Nu te duci la custodele muzeului și-i spui sa le dea jos de pe pereți, pentru că nu ți-au plăcut ție.
Cele care îți plac, îți trezesc reacții emoționale plăcute, și datorită lor te simți bine vizitând expoziția.
La fel și în viață.
Nu este nevoie să ne placă oricine și orice. Este dreptul nostru și este normal să fie aspecte din tot ce trăim care ne fac mai multă plăcere și altele care ne fac mai puțină plăcere.
Dacă ne apucăm și judecăm aspectele considerate de noi ”neplăcute” și le punem etichete ”bine” sau ”rău” – le încărcăm cu energie suplimentară (pe tot ceea ce îți concentrezi atenția, se intensifică!) și ne vor deranja și mai mult.
Dacă am învăța să trecem NEPĂSĂTORI, sau altfel spus DETAȘAȚI (fără nici o reacție emoțională interioară) pe lângă aspectele neplăcute – atunci am reuși să observăm și să ne concentrăm mult mai mult pe acele aspecte care ne fac plăcere și bine.
Supremele ”teste” de DETAȘARE sunt cele pe care le dăm în prezența celor dragi (mamă, tată, soacră, partener, copiii), care ne pun greu la încercare reacțiile emoționale, întrucât ne cunosc exact ”butoanele” pe care au nevoie să apese pentru a obține reacții. ȘI o fac iar și iar, zeci de ani, asigurându-se că suntem exact persoana pe care ei o cunosc!
Vă propun ca în această primăvară să facem o ”curățenie” interioară importantă, la nivel emoțional, să încercăm să eliminăm cât mai mult din judecăți, critici și nemulțumiri (INSPIRUL ȘI EXPIRUL – respirația = cea care vă ține în viață – este CHEIA procesului). La Inspir, încărcați-vă cu tot oxigenul hrănitor al iubirii și la expir, eliminați toate emoțiile neplăcute pe care le trăiți (sau le-ați trăit). Puteți să vi le amintiți sau nu, puteți doar să ”etichetați” nemulțumirile (cu cuvinte precum ”umilire”, ”rușine”, ”vinovăție”, ”nedreptate”, ”nemulțumire” și multe multe altele).
Important este să vă amintiți, de câte ori aveți ocazia (mai ales când sunteți în aer liber) să inspirați oxigen = viață = iubire și să EXPIRAȚI energia negativă a trăirilor negativ.
În locul liber rămas după curățare – INTENȚIONAȚI să instalați DETAȘAREA.
Gândiți-vă cât de confortabil se va simți INIMA dv într-o stare detașată. Laolaltă cu întregul organism.
Și încercați să practicați cât mai mult ”exercițiul detașării” – în toate circumstanțele vieții, de dimineață până seara. Indiferent ce vă spune cineva, indiferent cum vă ”provoacă”, alegeți să reacționați DETAȘAT (nu înseamnă să vă lăsați călcat în picioare – nu, desigur!). Pur și simplu, reacționați FĂRĂ IMPLICARE EMOȚIONALĂ. Fără reacție interioară ”de judecată” (bine sau rău).
Fiți extrem de bun și blând, atât cu propria dv persoană cât și cu ceilalți din jur.
Dăruiți bunătate tuturor, ne-ripostând la toate ”provocările” inconștiente (sau conștiente) care vin din toate părțile.
Fiți bun și blând cu corpul dv.
Exersând DETAȘAREA – nu se mai contractă umerii, mandibula (nu mai strângeți buzele sau încleștați dinții), nu se mai tensionează ceafa, nu mai aveți dureri lombare și suprarenalele (glandele de stres – situatie deasupra rinichilor) își îndeplinesc minunat sarcinile.
Inima bate calm, regulat, tensiunea nu se mai ridică, nu mai respirați superficial (dimpotrivă, rar și calm), vă oxigenați mai bine și mențineți întregul corp relaxat.
Știu că pare o provocare mare pentru majoritatea.
Dar este important să PRACTICAȚI.
Orice deprindere nouă îl sperie pe adult. Pentru că îl scoate din ”zona de confort”. Un adult s-a obișnuit să știe tot, să poată tot și nu mai are chef să învețe.
Dar stagnăm și murim încetul cu încetul din momentul în care încetăm să învățăm, să evoluăm.
Deprinderile noi de care avem nevoie să facem față provocărilor vremurilor prin care trecem sunt deprinderi evolutive.
Menținerea curățeniei corpului fizic (ESENȚIALĂ) alături de menținerea ”curățeniei” emoționale și mentale – sunt direcții în care avem nevoie să ne dezvoltăm pentru a putea păstra timp cât mai îndelungat corpul în care locuim.
Învățarea bunătății și a blândeții începe cu noi înșine.
Să ne comportăm BINE cu propriul corp (care este extraordinar), să-i oferim cea mai bună hrană cu putință (gândiți-vă mereu, înainte să introduceți un aliment în gură, că veți deveni acel aliment! Doriți să deveniți ca o vacă, ca un porc – sau mai degrabă ca un pește – rapid, sau ca o pasăre – ori ca un fruct, sau o legumă? Gândiți-vă de fiecare dată – este mai ușor să luați o decizie corectă dacă introduceți acest ”filtru„!).
În Medicina Tradițională Chineză, corpul este considerat partea ”materială”, stabilă a noastră (ca ființe umane), în timp ce energia care îl locuiește (Sufletul, Mintea) este considerată partea flexibilă, dinamică, schimbătoare. Exact ca la un arbore, care are rădăcini stabile, fixate cu putere în Pământ, datorită cărora coroana și ramurile pot face față vânturilor și furtunilor. Suntem frații arborilor pe Pământ, doar că suntem arbori mișcători (în interiorul nostru, toate sistemele interne, circulator, limfatic, respirator, au formă de arbori!).
Așa încât, avem nevoie de cele două părți ale noastre, cea STABILĂ, precum și de cea DINAMICĂ, în cea mai bună formă.
Să ne comportăm BINE cu mașinăria minunată care este corpul – să-i oferim mișcare fizică, oxigenare, expunere suficientă la soare, de câte ori este posibil, stat cât mai mult în Natură, contactul permanent cu arborii și cu plantele, dar și odihnă, relaxare și somn, exact atât cât are nevoie.
Să ne comportăm bine cu SUFLETUL care locuiește corpul – să-l sărbătorim continuu cu stări de vibrație înaltă, cu arome, culori și sunete armonioase și să-l învățăm să evite ”provocările” lumii moderne.
EXERSAȚI DETAȘAREA!
Folosiți MINTEA ca un instrument de ajutor PENTRU PROPRIUL BINE – nu ca o ”armă” setată împotriva voastră (așa a fost setată de societate și mai ales, de școală!).
Puteți ”rescrie” programele interioare ale minții.
Important este să repetați noile programe atât de mult, încât să devină automate, așa cum sunt toate cele căpătate în timpul școlii (mai știți de câte ori vi s-a repetat, în cei 10-12 ani sau mai mulți de școală ”atenție!”, ”taci din gură!”, ”nu vorbești decât când te întreb eu!” și multe altele asemenea?)
Le aveți atât de adânc implantate în MINTE, încât este suficient să vedeți o ”figură de autoritate” (un funcționar de la financiar sau un polițist) să luați automat poziția ”drepți” în interiorul vostru!
Depășiți aceste bariere interioare, REFĂCÂND SETĂRILE, după ce curățați emoțiile negative accumulate.
Curățenia emoțională este la fel de importantă precum cea fizică.
CORPUL NOSTRU MINUNAT ARE NEVOIE DE AMBELE.
Perioada primăverii este PERFECTĂ pentru o CURĂȚENIE GENERALĂ.
Vă doresc tuturor SPOR LA DETAȘARE!
Și mai ales – vă doresc să re-învățați să vă priviți cu bunătate, blândețe și iubire FRUMUSEȚEA TRUPURILOR pe care vi le-a dăruit Creatorul!
Suntem binecuvântați că trăim pe Pământ și experimentăm / învățăm atât de multe împreună!
O primăvară luminoasă și vibrantă tuturor!
Săptămânile de Post (din diferite tradiții spirituale) sunt optim situate în această perioadă a anului, întrucât permit corpului nostru să intre într-un proces ”voluntar” de curățenie interioară (foarte necesar după stagnarea de iarnă).
Atât procesul disciplinării alimentației, opririi din consumul hranei animale (care încarcă organismul nu doar cu reziduuri chimice, dar și cu energii greu de integrat) – cât mai ales procesul DISCIPLINĂRII EMOȚIONALE ȘI MENTALE – este foarte foarte important.
Este momentul să fim mai atenți la toate emoțiile noastre, la toate trăirile noastre, să FIM OBSERVATORII MINȚII și să nu o lăsăm să-și continue vorbăria inutilă și auto-agresivă (sau agresivă pentru alții).
Fiți prezenți cât mai mult alături de gândurile și reacțiile pe care le aveți în fiecare circumstanță.
JUDECATA și CRITICA (a celorlalți sau de sine) reprezintă OBIȘNUINȚE cu care suntem învățați din școală. După zeci de ani de repetiții, au devenit automate pentru cei mai mulți dintre noi.
Zilnic, criticăm și ne criticăm continuu.
Nu ne place ba una, ba alta, mereu strâmbăm nasul la câte un aspect al lumii din jur.
Care nu este decât o lume pe care NOI am construit-o, împreună cu frații noștri umani, cu care ne jucăm ”pe terenul de joacă Pământ”.
Problema cu ”JUDECĂȚILE, PREJUDECĂȚILE și CRITICILE” este că ele aduc multă energie negativă pentru lumea noastră. Ca și cum, din corpul nostru ar emana fluide nevăzute otrăvitoare, care se duc către cel/cea la care ne gândim în acele momente.
Orice critică este o agresiune invizibilă la adresa obiectului criticii.
Dacă nu ne place ceva, nu avem decât să întoarcem spatele și să trecem mai departe, nepăsători.
Vorba lui Vadim Zeland, într-una dintre cărțile sale din seria ”Transurfingul realității” – când mergi la o expoziție de tablouri, nu este nevoie să-ți placă toate exponatele atârnate pe pereți.
Unele pot să-ți placă, altele nu. Este normal.
Pe lângă cele care nu-ți plac treci nepăsător, indiferent. Nu te duci la custodele muzeului și-i spui sa le dea jos de pe pereți, pentru că nu ți-au plăcut ție.
Cele care îți plac, îți trezesc reacții emoționale plăcute, și datorită lor te simți bine vizitând expoziția.
La fel și în viață.
Nu este nevoie să ne placă oricine și orice. Este dreptul nostru și este normal să fie aspecte din tot ce trăim care ne fac mai multă plăcere și altele care ne fac mai puțină plăcere.
Dacă ne apucăm și judecăm aspectele considerate de noi ”neplăcute” și le punem etichete ”bine” sau ”rău” – le încărcăm cu energie suplimentară (pe tot ceea ce îți concentrezi atenția, se intensifică!) și ne vor deranja și mai mult.
Dacă am învăța să trecem NEPĂSĂTORI, sau altfel spus DETAȘAȚI (fără nici o reacție emoțională interioară) pe lângă aspectele neplăcute – atunci am reuși să observăm și să ne concentrăm mult mai mult pe acele aspecte care ne fac plăcere și bine.
Supremele ”teste” de DETAȘARE sunt cele pe care le dăm în prezența celor dragi (mamă, tată, soacră, partener, copiii), care ne pun greu la încercare reacțiile emoționale, întrucât ne cunosc exact ”butoanele” pe care au nevoie să apese pentru a obține reacții. ȘI o fac iar și iar, zeci de ani, asigurându-se că suntem exact persoana pe care ei o cunosc!
Vă propun ca în această primăvară să facem o ”curățenie” interioară importantă, la nivel emoțional, să încercăm să eliminăm cât mai mult din judecăți, critici și nemulțumiri (INSPIRUL ȘI EXPIRUL – respirația = cea care vă ține în viață – este CHEIA procesului). La Inspir, încărcați-vă cu tot oxigenul hrănitor al iubirii și la expir, eliminați toate emoțiile neplăcute pe care le trăiți (sau le-ați trăit). Puteți să vi le amintiți sau nu, puteți doar să ”etichetați” nemulțumirile (cu cuvinte precum ”umilire”, ”rușine”, ”vinovăție”, ”nedreptate”, ”nemulțumire” și multe multe altele).
Important este să vă amintiți, de câte ori aveți ocazia (mai ales când sunteți în aer liber) să inspirați oxigen = viață = iubire și să EXPIRAȚI energia negativă a trăirilor negativ.
În locul liber rămas după curățare – INTENȚIONAȚI să instalați DETAȘAREA.
Gândiți-vă cât de confortabil se va simți INIMA dv într-o stare detașată. Laolaltă cu întregul organism.
Și încercați să practicați cât mai mult ”exercițiul detașării” – în toate circumstanțele vieții, de dimineață până seara. Indiferent ce vă spune cineva, indiferent cum vă ”provoacă”, alegeți să reacționați DETAȘAT (nu înseamnă să vă lăsați călcat în picioare – nu, desigur!). Pur și simplu, reacționați FĂRĂ IMPLICARE EMOȚIONALĂ. Fără reacție interioară ”de judecată” (bine sau rău).
Fiți extrem de bun și blând, atât cu propria dv persoană cât și cu ceilalți din jur.
Dăruiți bunătate tuturor, ne-ripostând la toate ”provocările” inconștiente (sau conștiente) care vin din toate părțile.
Fiți bun și blând cu corpul dv.
Exersând DETAȘAREA – nu se mai contractă umerii, mandibula (nu mai strângeți buzele sau încleștați dinții), nu se mai tensionează ceafa, nu mai aveți dureri lombare și suprarenalele (glandele de stres – situatie deasupra rinichilor) își îndeplinesc minunat sarcinile.
Inima bate calm, regulat, tensiunea nu se mai ridică, nu mai respirați superficial (dimpotrivă, rar și calm), vă oxigenați mai bine și mențineți întregul corp relaxat.
Știu că pare o provocare mare pentru majoritatea.
Dar este important să PRACTICAȚI.
Orice deprindere nouă îl sperie pe adult. Pentru că îl scoate din ”zona de confort”. Un adult s-a obișnuit să știe tot, să poată tot și nu mai are chef să învețe.
Dar stagnăm și murim încetul cu încetul din momentul în care încetăm să învățăm, să evoluăm.
Deprinderile noi de care avem nevoie să facem față provocărilor vremurilor prin care trecem sunt deprinderi evolutive.
Menținerea curățeniei corpului fizic (ESENȚIALĂ) alături de menținerea ”curățeniei” emoționale și mentale – sunt direcții în care avem nevoie să ne dezvoltăm pentru a putea păstra timp cât mai îndelungat corpul în care locuim.
Învățarea bunătății și a blândeții începe cu noi înșine.
Să ne comportăm BINE cu propriul corp (care este extraordinar), să-i oferim cea mai bună hrană cu putință (gândiți-vă mereu, înainte să introduceți un aliment în gură, că veți deveni acel aliment! Doriți să deveniți ca o vacă, ca un porc – sau mai degrabă ca un pește – rapid, sau ca o pasăre – ori ca un fruct, sau o legumă? Gândiți-vă de fiecare dată – este mai ușor să luați o decizie corectă dacă introduceți acest ”filtru„!).
În Medicina Tradițională Chineză, corpul este considerat partea ”materială”, stabilă a noastră (ca ființe umane), în timp ce energia care îl locuiește (Sufletul, Mintea) este considerată partea flexibilă, dinamică, schimbătoare. Exact ca la un arbore, care are rădăcini stabile, fixate cu putere în Pământ, datorită cărora coroana și ramurile pot face față vânturilor și furtunilor. Suntem frații arborilor pe Pământ, doar că suntem arbori mișcători (în interiorul nostru, toate sistemele interne, circulator, limfatic, respirator, au formă de arbori!).
Așa încât, avem nevoie de cele două părți ale noastre, cea STABILĂ, precum și de cea DINAMICĂ, în cea mai bună formă.
Să ne comportăm BINE cu mașinăria minunată care este corpul – să-i oferim mișcare fizică, oxigenare, expunere suficientă la soare, de câte ori este posibil, stat cât mai mult în Natură, contactul permanent cu arborii și cu plantele, dar și odihnă, relaxare și somn, exact atât cât are nevoie.
Să ne comportăm bine cu SUFLETUL care locuiește corpul – să-l sărbătorim continuu cu stări de vibrație înaltă, cu arome, culori și sunete armonioase și să-l învățăm să evite ”provocările” lumii moderne.
EXERSAȚI DETAȘAREA!
Folosiți MINTEA ca un instrument de ajutor PENTRU PROPRIUL BINE – nu ca o ”armă” setată împotriva voastră (așa a fost setată de societate și mai ales, de școală!).
Puteți ”rescrie” programele interioare ale minții.
Important este să repetați noile programe atât de mult, încât să devină automate, așa cum sunt toate cele căpătate în timpul școlii (mai știți de câte ori vi s-a repetat, în cei 10-12 ani sau mai mulți de școală ”atenție!”, ”taci din gură!”, ”nu vorbești decât când te întreb eu!” și multe altele asemenea?)
Le aveți atât de adânc implantate în MINTE, încât este suficient să vedeți o ”figură de autoritate” (un funcționar de la financiar sau un polițist) să luați automat poziția ”drepți” în interiorul vostru!
Depășiți aceste bariere interioare, REFĂCÂND SETĂRILE, după ce curățați emoțiile negative accumulate.
Curățenia emoțională este la fel de importantă precum cea fizică.
CORPUL NOSTRU MINUNAT ARE NEVOIE DE AMBELE.
Perioada primăverii este PERFECTĂ pentru o CURĂȚENIE GENERALĂ.
Vă doresc tuturor SPOR LA DETAȘARE!
Și mai ales – vă doresc să re-învățați să vă priviți cu bunătate, blândețe și iubire FRUMUSEȚEA TRUPURILOR pe care vi le-a dăruit Creatorul!
Suntem binecuvântați că trăim pe Pământ și experimentăm / învățăm atât de multe împreună!
O primăvară luminoasă și vibrantă tuturor!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii