preparate-culinare.ro Melasa de rodii
preparate-culinare.ro: Melasa de rodii
23 Oct, 2014 09:20
ZIUA de Constanta
7785
Marime text
Melasa de rodii este un ingredient cunoscut si folosit in Orientul mijlociu, in tari precum Iran, Siria sau Liban. In mod traditional, melasa se obtine prin fierberea sucului natural de rodii, fara alt adaos, zaharurile din fruct ajutand siropul sa se ingroase in timpul fierberii. Totusi, pentru a se ingrosa mai repede si a putea fi pastrata mai mult timp, se pot adauga zahar si zeama de lamaie, ca la orice dulceata. Melasa de rodii obtinuta poate fi pastrata intr-un borcan inchis ermetic, la frigider, pana la 2 luni. Pentru ca are o aroma unica si bogata, o puteti folosi ca topping la diverse deserturi (peste inghetata), in marinata pentru diverse carnuri, in sosuri sau ca dressing pentru salata.
Ingrediente (1 borcan de 250 ml)
suc natural de rodii 1 litruzahar 135 grame
zeama de lamaie 50 ml
Reţeta completă o găsiţi pe preparate-culinare.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii