Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Animale despre care nu ştiai că există

ro

24 Aug, 2011 14:06 2525 Marime text

aye.jpgNatura e plină de surprize, mai ales în ceea ce priveşte creaturile ei. Unele dintre ele, descoperite în ultimii ani, sunt cu adevărat ciudate.

Broasca mov este una dintre acestea. Trăieşte în India, sub pământ, şi a fost descoperită în 2003. Sunetele ei seamănă mai mult cu cele scoase de pui. Iese la suprafaţă doar 2 săptămâni, pentru a se împerechea.

Homarul Yeti, identificat în 2005, în Oceanul Pacific, a uimit cercetătorii cu "blana" lui blondă care îi acoperă cleştii.

Reptila lesbiană se reproduce chiar dacă toate exemplarele sunt femele. Ciudat este, însă, când acestea simulează, totuşi, actul sexual.

Solenodonul este singurul mamifer care poate injecta venin cu ajutorul dinţilor. S-a crezut că a dispărut, până când cercetătorii au descoperit câteva exemplare vii în 2003.

Panda roşu, un pic mai mare decât o pisică domestică, este omnivor, aşa că pe lângă bambus, acesta se mai hrăneşte cu ouă, insecte.

Câinele komondor are cea mai interesantă blană din lumea canină: părul seamănă cu şuviţe rasta.

Dacă ar fi mai cunoscută caracatiţa Grimpoteuthis (numită şi dumbo), care trăieşte la adâncimi extreme, ar putea concura cu urşii panda la drăgălăşenie. E una din cele mai rare specii de caracatiţă.

Spre deosebire de acestea, aye-aye ar putea câştiga titlul de cel mai înfricoşător animal. Acesta este un tip de lemur care trăieşte în Madagascar.

O combinaţie între urât şi ciudat este Axolotl, o salamandră mexicană, care îşi poate regenera uşor părţile corpului.

Dugongul este apropiat de elefant, dar trăieşte în apă. Se crede că el a inspirat miturile despre sirene.

Mai multe poze pe http://www.realitatea.net/animale-care-nu-stiai-ca-exista-galerie_864167.html#ixzz1VvZPW8fV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii