Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apocalipsa 2012 Guvernul mexican a dezvăluit secretele Maya

ro

23 Aug, 2011 14:52 2094 Marime text

maya.jpgExistă milioane de site-uri care prevestesc, într-un fel sau altul, sfârşitul lumii. Apocalipsa Maya este cea mai apropiată şi controversată. Guvernul mexican se pregăteşte să scoată la iveală noi informaţii, într-un documentar. "Revelaţiile civilizaţiei Maya despre 2012 şi viitor" este un documentar care va răsturna toate teoriile despre "cea mai apropiată" apocalipsă. Aproape în fiecare zi apar noi informaţii despre apocalipsa mayaşă, însă producătorii acestui film susţin că au avut informaţii "top secret" de la guvernul mexican şi imagini în premieră din interiorul piramidei. Informaţia, ascunsă în ultimele decenii, ar dezvălui credeinţele mayaşe cu privire la catastrofele viitoare şi, mai ales, date mai concrete despre momentul producerii acestora, scrie The Wrap. Realizatorii au refuzat să ofere detalii cu privire la documentele desecretizate, precizând doar că vor exista surprize uriaşe cu privire la manipularea planetei cu informaţii false despre civilizaţia Maya. Urmaşii din Mexic şi Guatemala ai locuitorilor fostului imperiu Maya - care a stăpânit o mare parte din America Centrală - susţin că apocalipsa nu va veni în 2012, contrar unor teorii vehiculate în lumea occidentală, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă mexicani.

O astfel de teorie este prezentată şi în superproducţia "2012", regizată de Roland Emmerich. Inspirat dintr-un bestseller al scriitorului american Steve Alten - vândut în peste 10 milioane de exemplare -, filmul prezintă o previziune maya potrivit căreia ziua de 21 decembrie 2012 este data la care va veni sfârşitul lumii.

De fapt, potrivit unei inscripţii gravate în piatră descoperită la Coba, în Peninsula Yucatan (sud-estul Mexicului), în 2012 se va încheia unul dintre ciclurile calendarului maya, alcătuit cu 3.144 de ani înaintea calendarului roman.

Comunitatea maya reprezintă 40% din populaţia Guatemalei, care numără 13 milioane de locuitori, potrivit estimărilor oficiale. În Mexic trăiesc 1,5 milioane de reprezentanţi ai comunităţii maya, concentraţi în Peninsula Yucatan.

Niciuna dintre interpretările "occidentale" ale altor inscripţii maya nu exprimă "ceea ce cred mayaşii" despre 2012, a declarat Jose Huchim, unul dintre autorii studiului, el însuşi aparţinând acestei comunităţi.

http://www.realitatea.net/apocalipsa-2012-guvernul-mexican-a-dezvaluit-secretele-maya_863699.html#ixzz1VpuJRzdo

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii