Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat cu fata sălbatică din junglă după ce a fost adusă înapoi în civilizaţie

ro

18 Sep, 2011 21:00 1708 Marime text
fetita.jpgLa 4 ani după ce a fost descoperită singură în junglă, fata din Cambodgia nu vorbeşte încă şi preferă să stea singură.

Fetiţa din junglă a fost descoperită în ianuarie 2007, ajungând, instant, subiect pentru media internaţionale. Sătenii au povestit că au văzut o tânără dezbrăcată, furând mâncare. Se pare că a trăit 18 ani izolată de civilizaţie, în pădurile din Ratanakkiri, după ce s-a pierdut la vârsta de 9 ani, în timp ce avea grijă de vite.

Sal Lou a identificat-o ca fiind fiica lui, Rochom P'ngieng, după câteva semne de pe corp.La 4 ani de la descoperirea ei, jurnalişii au căutat-o pentru a vedea cum se adaptează.

Rochom P'ngieng are acum 32 de ani. Mama ei,Rochom Soy, a povestit presei că fata a început să interacţioneze cu oamenii. Cu toate acestea, anul trecut a încercat să fugă înapoi în junglă. De atunci, de când a fost oprită, adaptarea ei întâmpină dificultăţi. Nu îşi mai ajută părinţii la treburile gospodăriei şi nici nu mai locuieşte în casă. Preferă să îşi petreacă timpul într-o bucătărie micuţă din apropiere.

"La 3,4 zile vine şi mănâncă alături de familie. Nu se mai duce niciodată în junglă", povesteşte mama ei.

Sora ei de 23 de ani, Rochom Chanthy, povesteşte că s-a întâmplat să mai plece de acasă, dar nu în sălbăticie. S-a aventurat într-o piaţă, pentru a observa sătenii. Nu îi înţelege foarte bine dorinţele, adaugă aceasta, mai ales de ce preferă să stea singură, dar se întîmplă des să o vadă zâmbind, jucându-se cu copiii şi cu animalele.

"Aş vrea să o învăţ să vorbească, dar nu o interesează asta", mai spune Chanthy.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiei spaniole Psihologi fără frontiere o vizitează în fiecare lună pentru a-i monitoriza starea.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii