Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O maimuţă şi-a făcut singură poze

ro

05 Jul, 2011 00:00 1999 Marime text
maimuta.jpg Un macac negru cu creastă, specie pe cale de dispariţie care trăieşte în Indonezia, s-a fotografiat de una singură.

Maimuţa a apucat un aparat foto care a fost lăsat prin preajmă şi a început să se joace cu el. În scurt timp a devenit fascinată de propria reflexie, potrivit dailymail.co.uk.

"La început făcea multe grimase şi îşi arăta dinţii, probabil a fost prima dată când şi-a văzut propria reflexie. Maimuţele au început să sară pe echipamentul meu şi părea că una dintre ele pozează când cealaltă apăsa pe buton. Sunetul i-a captat atenţia şi a apăsat în continuare. La început s-au speriat şi unele au fugit, dar s-au întors, a fost uimitor. Cred că a făcut sute de poze până mi-am luat aparatul înapoi", spune fotograful David Slater.

Slater a fost într-o excursie într-un parc naţional din Sulawesi când a întâlnit maimuţele.

Macaca nigra este cea mai ameninţată specie dintre cele şapte specii de macaci care trăiesc în insulele Sulawesi, din Indonezia. Macaca nigra mai este denumită şi macacul negru de Celebes, denumire provenită de la blana sa de culoare neagră, coada foarte scurtă şi provine din Celebes.

Sursa: www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii