GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)
GastroArt: Bulion de ardei (rețetă interbelică)
24 Jul, 2022 12:51
ZIUA de Constanta
1963
Marime text
Se spală curat ardei roșii, mari, se curăță de cozi și de semințe și se taie în 3-4 bucăți. Se pun în oala în care vor fierbe cu puțină sare. Se lasă să stea așa câteva ore, ca să lase apă. Se pun apoi cu totul la fiert, amestecându-i cu o lingură de lemn, să nu se prindă pe fund. Se trec prin sită și apoi se mai pun la fiert până se leagă. Se umplu în sticle, care au fost mai întâi spălate și ținute câtva timp la gura cuptorului.
Se astupă cu dopuri, apoi cu ceară roșie. Se păstrează la rece.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursă: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii