GastroArt Borș de bobodă (rețetă din 1931)
GastroArt: Borș de bobodă (rețetă din 1931)
06 Jan, 2022 10:57
ZIUA de Constanta
1770
Marime text



Luăm zarzavatul, îl spălăm, îl tăiem și-l punem să fiarbă cu puțină apă într-o oală.
În altă oală punem borșul și-l fierbem cu o ciapă.
După ce fierbe zarzavatul, îl scoatem și-l punem în borș, unde punem și puțin orez și cu puțină zeamă în care a fiert zarzavatul.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea).
Am păstrat ortografia originală.
Caiet pentru gospodarie Brăila 1931, interbelic, borș, lobodă
Citește și: GastroArt From Russia with love. De ce, la ei, sarmalele sunt numite porumbei Și multe alte povești cu păsări false
Crap umplut (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii