GastroArt Boules de Nieges (Rețetă din 1931)
GastroArt: Boules de Nieges (Rețetă din 1931)
29 Dec, 2021 08:41
ZIUA de Constanta
2050
Marime text
Cantități: 2 ouă, 50 gr. zahăr, 1 pahar lapte, 1 baton vanilie.
Se separă ouăle și albușul, se bate până se face în formă de zăpadă. Laptele îl avem la fiert.
Luăm apoi cu lingura din albuș și îl punem în lapte.
Laptele care a rămas îl punem peste gălbenuș frecat cu zahăr și-l punem la foc.
Pe urmă îl punem pe marginea bulgărilor și apoi servim ca desert.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu
articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date
digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor
(perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se
încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o
mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune
să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a
publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu. Istoria
gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Articol și foto preluate de pe GastroArt.ro
Se separă ouăle și albușul, se bate până se face în formă de zăpadă. Laptele îl avem la fiert.
Luăm apoi cu lingura din albuș și îl punem în lapte.
Laptele care a rămas îl punem peste gălbenuș frecat cu zahăr și-l punem la foc.
Pe urmă îl punem pe marginea bulgărilor și apoi servim ca desert.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu
articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date
digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor
(perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se
încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o
mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune
să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a
publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu. Istoria
gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Articol și foto preluate de pe GastroArt.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii