GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)
GastroArt: Budincă de carne (rețetă interbelică)
06 Jul, 2022 09:04
ZIUA de Constanta
1678
Marime text
Cantitățile: ½ kgr. carne tocată, ½ varză, 1 ceapă, 2 ouă, 1 felie pâine muiată.
Varza dulce tocată se rumenește împreună cu ceapa în untură. După ce s-a răcit, se amestecă cu carnea, ouăle, pâinea, sarea, piperul, se frământă bine și se pune într- formă unsă bine și presărată cu pesmet. Se coace la cuptor până prinde coaje bine rumenită. Se servește pe o farfurie rotundă, înconjurată cu cartofi pai.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Sursă foto-text - GastroArt
Citește și:
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
Varza dulce tocată se rumenește împreună cu ceapa în untură. După ce s-a răcit, se amestecă cu carnea, ouăle, pâinea, sarea, piperul, se frământă bine și se pune într- formă unsă bine și presărată cu pesmet. Se coace la cuptor până prinde coaje bine rumenită. Se servește pe o farfurie rotundă, înconjurată cu cartofi pai.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Sursă foto-text - GastroArt
Citește și:
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii