Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 27 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Ciorbă de crap (rețetă interbelică)

ro

27 May, 2022 09:37 1556 Marime text
Credit foto © Dreamstime.comCantitățile: 1 kgr. pește, zarzavaturi de supă tăiate foarte subțiri, leuștean, pătrunjel, ceapă verde, 1 roșie, ½ litru borș, ½ litru apă, 1 lingură orez. Se fierb în apă zarzavaturile. Când sunt moi, se adaugă borșul fiert, separat și curățat de spumă, peștele și orezul. Se mai lasă ¼ de oră la fert, se adaugă leușteanul și pătrunjelul cu câteva minute înainte de a servi.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com 

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Sursa foto și text:  GastroArt.ro


 ​Citește și: 

GastroArtPere cu cremă de vanilie (rețetă interbelică)


 GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii