GastroArt Ciorbă de pui (rețetă interbelică)
GastroArt: Ciorbă de pui (rețetă interbelică)
04 May, 2022 08:29
ZIUA de Constanta
1717
Marime text
Într-o oală cu 3 litri de apă se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel și o ceapă tăiată mărunt. Când începe zarzavatul să fiarbă, se pun puiul tăiat în patru, precum și labele, capul, pipota și ficatul, 2-3 linguri de orez ales și spălat. Se pune sare.
Se spumește, se adaugă borșul fiert deoparte și strecurat, cozi de ceapă verde, mărar și pătrunjel tăiate fin și o roșie sau două tăiate fin și fără semințe. Înainte de a servi, se drege în castron cu un gălbenuș de ou și 2 linguri de smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Ciuperci umplute (rețetă interbelică)
GastroArt Supă cu clătite (rețetă interbelică)
Se spumește, se adaugă borșul fiert deoparte și strecurat, cozi de ceapă verde, mărar și pătrunjel tăiate fin și o roșie sau două tăiate fin și fără semințe. Înainte de a servi, se drege în castron cu un gălbenuș de ou și 2 linguri de smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Ciuperci umplute (rețetă interbelică)
GastroArt Supă cu clătite (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii