GastroArt Clătite umplute cu șuncă (Rețetă interbelică)
GastroArt: Clătite umplute cu șuncă (Rețetă interbelică)
20 Jul, 2022 08:57
ZIUA de Constanta
1935
Marime text
Cantitățile: 4 ouă, 80 gr. făină, 125 gr. șuncă, sare, 100 gr. untură, 50 gr. cașcaval ras.
Din făină, gălbenușe, sare, albușele bătute se fac și se prăjesc clătite, se țin la cald, se pune pe fiecare câte o felie de șuncă, se rulează.
Se așează pe o farfurie de serviciu, se garnisesc cu felii de roșii, se presară cu cașcsaval ras și se mai lasă puțin la cuptor.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Articol și foto preluate de pe gastroart.ro
Din făină, gălbenușe, sare, albușele bătute se fac și se prăjesc clătite, se țin la cald, se pune pe fiecare câte o felie de șuncă, se rulează.
Se așează pe o farfurie de serviciu, se garnisesc cu felii de roșii, se presară cu cașcsaval ras și se mai lasă puțin la cuptor.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Articol și foto preluate de pe gastroart.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii