GastroArt Cockteil de ouă (Dana)
GastroArt: Cockteil de ouă (Dana)
28 May, 2022 11:02
ZIUA de Constanta
1618
Marime text
1 l lapte, ¼ alcool, ½ zahăr, 4 gălbenușuri
Se freacă gălbenușurile cu zahărul. Laptele se pune la fiert și se toarnă compoziția cu laptele și gălbenușul și se lasă la răcit.
După aceea se pune alcoolul.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro Art
Citește și:
GastroArt Pâine de albuș (rețetă interbelică)
GastroArt Pesmeți cu unt (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii