GastroArt Colțunași cu carne fierți (Rețetă Interbelică)
GastroArt: Colțunași cu carne fierți (Rețetă Interbelică)
30 Apr, 2022 14:24
ZIUA de Constanta
2147
Marime text
Se pregătește o foaie de aluat din 2 ouă, se taie pătrate de 4-5 cm. Se trece prin mașină ¼ kgr. carne crudă sau de rasol fiert și se prăjește cu untură, cu o ceapă tăiată mărunt. Se toarnă câte puțină apă, ca să nu se usuce carnea prea tare.
Se dă deoparte, se amestecă cu un ou și după ce s-a răcorit puțin se umplu pătratele de aluat. Se lipesc și se fierb tocmai ca colțunașii cu brânză. Se servesc cu sos de roșii sau cu smântână.
Se pot pregăti la fel cu creer fiert și tocat mărumt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:GastroArt Tort moca (rețetă interbelică)
GastroArt Musaca de varză (rețetă interbelică)
Se dă deoparte, se amestecă cu un ou și după ce s-a răcorit puțin se umplu pătratele de aluat. Se lipesc și se fierb tocmai ca colțunașii cu brânză. Se servesc cu sos de roșii sau cu smântână.
Se pot pregăti la fel cu creer fiert și tocat mărumt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:GastroArt Tort moca (rețetă interbelică)
GastroArt Musaca de varză (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii