GastroArt Conopidă și morcovi în saramură (rețetă interbelică)
GastroArt: Conopidă și morcovi în saramură (rețetă interbelică)
23 Mar, 2022 08:44
ZIUA de Constanta
2291
Marime text
Se curăță conopida și morcovii și se desface în buchete. Deasemeni, se curăță morcovii în lungime cu cuțitul crestat și se taie rondele ceva mai groase.
Se așează pe fundul borcanului foi de viță, foi de țelină și puțin mărar. Apoi se așează conopida și morcovii, iar deasupra se mai pun puțină foaie de țelină și mărar. Se fierbe cantitatea de apă necesară cu sare (cam 35-40 gr. sare la litrul de apă), se pun câteva boabe de piper la fiert și se lasă să se răcorească.
Se toarnă în borcan, care se leagă cu hârtie de pergament și se ține la căldură până se limpezește apa. Se pune la păstrare la loc răcoros.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
text: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii