GastroArt Cornuri aperitiv (Rețetă interbelică)
GastroArt: Cornuri aperitiv (Rețetă interbelică)
30 Mar, 2022 08:40
ZIUA de Constanta
1949
Marime text
Socotim un corn de persoană. Scoatem miezul dela cornuri și în locul lui umplem cornul cu swaițer ras amestecat cu șuncă tocată și unt.
Tăiem cornurile rotițe și le așezăm împreună cu miezul scos dela cornuri într-o cratiță, peste care punem unt topit și swaițer ras. Iar pentru fiecare corn socotim un ou, pe care îl batem, sărăm și turnăm peste cornuri, mai punem și puțin swaițer, dăm la cuptor 15 minute, apoi servit cu salată verde.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Credit foto © Dreamstime.com
Articol preluat de pe Gastroart.ro
Tăiem cornurile rotițe și le așezăm împreună cu miezul scos dela cornuri într-o cratiță, peste care punem unt topit și swaițer ras. Iar pentru fiecare corn socotim un ou, pe care îl batem, sărăm și turnăm peste cornuri, mai punem și puțin swaițer, dăm la cuptor 15 minute, apoi servit cu salată verde.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Credit foto © Dreamstime.com
Articol preluat de pe Gastroart.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii