Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:56 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Crap umplut (rețetă interbelică)

ro

18 Jun, 2022 09:44 1482 Marime text
Rețetă, Sursa foto: Gastro Art Cantitățile: 1 crap, 3 cepe, 100 gr. untdelemn, 50 gr. orez, sare, piper, pătrunjel verde, 2 linguri bulion de roșii.

Se prăjește deschis în untdelemn, ceapa și orezul se sting cu apă, se ferbe până se umflă, se adaugă sare, piper, pătrunjelul tocat și bulion. Se umple peștele cu această compoziție, se așează pe un strat de varză călită, se presară cu piper, se toarnă deasupra untdelemn și se rumenește în cuptor ½ oră.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Sursa - GastroArt 


Citește și: 
 
GastroArt Papanași (rețetă interbelică) 


GastroArt Creer pané (rețetă interbelică) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii