GastroArt Crap umplut (rețetă interbelică)
GastroArt: Crap umplut (rețetă interbelică)
18 Jun, 2022 09:44
ZIUA de Constanta
1460
Marime text
Cantitățile: 1 crap, 3 cepe, 100 gr. untdelemn, 50 gr. orez, sare, piper, pătrunjel verde, 2 linguri bulion de roșii.
Se prăjește deschis în untdelemn, ceapa și orezul se sting cu apă, se ferbe până se umflă, se adaugă sare, piper, pătrunjelul tocat și bulion. Se umple peștele cu această compoziție, se așează pe un strat de varză călită, se presară cu piper, se toarnă deasupra untdelemn și se rumenește în cuptor ½ oră.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursa - GastroArt
Citește și:
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
Se prăjește deschis în untdelemn, ceapa și orezul se sting cu apă, se ferbe până se umflă, se adaugă sare, piper, pătrunjelul tocat și bulion. Se umple peștele cu această compoziție, se așează pe un strat de varză călită, se presară cu piper, se toarnă deasupra untdelemn și se rumenește în cuptor ½ oră.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursa - GastroArt
Citește și:
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii