GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
GastroArt: Creer pané (rețetă interbelică)
12 Jun, 2022 13:52
ZIUA de Constanta
1711
Marime text
Cantitățile: 2 creeri de vițel, 2 ouă, 2 linguri pesmet, 2 linguri făină, sare, 100 gr. unt.
Se ține creerul jumătate oră în apă rece, se curăță de piei, se taie felii groase, se dau prin făină și se prăjesc în untură sau unt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro Art
Citește și: GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică)
GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii