GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)
GastroArt: Cremă caramel (rețetă interbelică)
18 Jul, 2022 12:28
ZIUA de Constanta
2078
Marime text
Cantitățile: 4 ouă, 6 linguri zahăr, ½ litru lapte, ½ linguriță făină, ½ baton vanilie.
Se rumenesc 2 linguri de zahăr în fundul unei cratițe potrivite, răsucind forma să se îmbrace peste tot cu caramel. Între timp, se fierbe laptele cu zahărul și vanilia tăiată mărunt, se răcorește, se bate cu 4 gălbenușe, făină, albușele spumă, se toarnă în cratița cu caramel, se coace la cuptor până se închiagă. Se răstoarnă pe o farfurie și se pune la ghiață.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro.Art.ro
Citește și:
GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Se rumenesc 2 linguri de zahăr în fundul unei cratițe potrivite, răsucind forma să se îmbrace peste tot cu caramel. Între timp, se fierbe laptele cu zahărul și vanilia tăiată mărunt, se răcorește, se bate cu 4 gălbenușe, făină, albușele spumă, se toarnă în cratița cu caramel, se coace la cuptor până se închiagă. Se răstoarnă pe o farfurie și se pune la ghiață.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro.Art.ro
Citește și:
GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii