GastroArt Cremă de fructe (rețetă interbelică)
GastroArt: Cremă de fructe (rețetă interbelică)
13 Mar, 2022 08:45
ZIUA de Constanta
2018
Marime text
Se freacă 2 gălbenușuri cu o linguriță de făină și 150 gr. zahăr peste care se toarnă 2 decilitri de lapte cald. Se pune pe foc moale, amestecând întruna ca să nu se facă cocoloși. Se dă deoparte când începe să fiarbă.
Se mai amestecă și după ce a mai pierdut din ferbințală, dar fără să se răcească de tot, se adaugă 100 gr. unt proaspăt, tăiat în bucăți mici.
Se amestecă iarăși și după ce s-a răcit de tot se adaugă 150 gr. frișcă bătută și 150 gr. fructe zaharisite și tăiate mărunt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Dulceață de gutui (rețetă interbelică)
GastroArt Dulceață de struguri (rețetă interbelică)
Se mai amestecă și după ce a mai pierdut din ferbințală, dar fără să se răcească de tot, se adaugă 100 gr. unt proaspăt, tăiat în bucăți mici.
Se amestecă iarăși și după ce s-a răcit de tot se adaugă 150 gr. frișcă bătută și 150 gr. fructe zaharisite și tăiate mărunt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Dulceață de gutui (rețetă interbelică)
GastroArt Dulceață de struguri (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii