Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:00 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Crochete de ouă (rețetă interbelică)

ro

01 Apr, 2022 09:52 2441 Marime text
Rețetar, imagine cu rol ilustrativ: GastroArt

Se fierb 6 ouă tari, se curăță de coaje și se dau prin mașină sau se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu 2 ouă crude, o lingură de pesmet fin, sare, piper, frunză de pătrunjel mărunt și o lingură-2 de smântână groasă, după consistența compoziției.

Ca să fie mai gustoase, adăugăm, dacă avem la îndemână, ceva ciuperci tocate foarte mărunt și înăbușite în unt. Din această compoziție formăm cârnăciori, se dau prin pesmet și se prăjesc în untură foarte fierbinte. Se servesc ca garnitură la orice fel de legume.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

sursa: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt Roșii umplute cu ficat (rețetă interbelică) 


GastroArt Cornuri aperitiv (Rețetă interbelică) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii