GastroArt Crochete de ouă (rețetă interbelică)
GastroArt: Crochete de ouă (rețetă interbelică)
01 Apr, 2022 09:52
ZIUA de Constanta
2425
Marime text
Se fierb 6 ouă tari, se curăță de coaje și se dau prin mașină sau se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu 2 ouă crude, o lingură de pesmet fin, sare, piper, frunză de pătrunjel mărunt și o lingură-2 de smântână groasă, după consistența compoziției.
Ca să fie mai gustoase, adăugăm, dacă avem la îndemână, ceva ciuperci tocate foarte mărunt și înăbușite în unt. Din această compoziție formăm cârnăciori, se dau prin pesmet și se prăjesc în untură foarte fierbinte. Se servesc ca garnitură la orice fel de legume.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
sursa: GastroArt
Citește și:
GastroArt Roșii umplute cu ficat (rețetă interbelică)
GastroArt Cornuri aperitiv (Rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii