GastroArt Foile cu gem (rețetă interbelică)
GastroArt: Foile cu gem (rețetă interbelică)
20 Mar, 2022 10:15
ZIUA de Constanta
1630
Marime text
Foile – 400 gr. făină, 200 gr. margarină, 120 gr. zahăr, 1 ou întreg și bicarbomat stins în zeama de la o lămâie, dacă e prea aspru, se pune o lingură smântână sau lapte. Se împarte în 3 părți și se coace pe dosul tăvii. Se pune gem pe ele calde.
Pe ultima se pune glazura.
Glazura – 3 gălbenușe se freacă cu 140 gr. zahăr. Se pune pe ultima pe foaie (deasupra) și se dă la cuptor 3-4 minute. După ce a prins puțină coajă (după ce se scoate din cuptor), se rade ciocolată (imediat după ce o scoatem din cuptor, dar să fie călduță, nu fierbinte).
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
sursa: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii