GastroArt Friptură italiană (rețetă interbelică)
GastroArt: Friptură italiană (rețetă interbelică)
27 Jun, 2022 08:41
ZIUA de Constanta
1552
Marime text
Cantitățile: 250 gr. vițel tocat, 250 gr. porc tocat, 1 creer mic, fert și tocat, miez de pâine muiat în lapte, 2 ouă, sare, piper, ienibahar, coaje de lămâie, 100 gr. unt, 1 pahar vin roșu.
Se frământă carnea cu pâinea muiată și ouăle până devine ca o pastă, se formează în sul care se pune într-o tavă unsă, netezind cu mâna udă ca să-i dăm o formă frumoasă, se coace în cuptor, cu unt, se stropește din când în când cu vin.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursă foto-text - GastroArt
Citește și:
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
GastroArt Creer pané (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii