GastroArt Găluști de pâine (Rețetă Interbelică)
GastroArt: Găluști de pâine (Rețetă Interbelică)
30 Jul, 2022 14:46
ZIUA de Constanta
4868
Marime text
Se moaie pâine rece și se prăjește în tigaia cu untură 3 minute, amestecând mereu. Se adaugă o lingură făină, verdeață tocată, sare, piper și, după ce s-a răcit puțin, un ou bătut. Se amestecă bine.
Înainte de această preparație, s-a pus la fiert o cratiță cu apă. Se iau cu lingurița porțiuni din amestecul de mai sus și se dau drumul în apa clocotită și sărată să fiarbă 10 minute, descoperit, la foc potrivit.
Se servesc cu unt sau smântână. Sau cu garnitură lângă legume sau tocăniță.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
ARticol și foto preluate de pe gastroart.ro
Înainte de această preparație, s-a pus la fiert o cratiță cu apă. Se iau cu lingurița porțiuni din amestecul de mai sus și se dau drumul în apa clocotită și sărată să fiarbă 10 minute, descoperit, la foc potrivit.
Se servesc cu unt sau smântână. Sau cu garnitură lângă legume sau tocăniță.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
ARticol și foto preluate de pe gastroart.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii