GastroArt Gogoșari în oțet (rețetă interbelică)
GastroArt: Gogoșari în oțet (rețetă interbelică)
22 Mar, 2022 10:56
ZIUA de Constanta
1820
Marime text
Se aleg gogoșari frumoși, ne vătămați. Se spală și se lasă pe un șervet să se svânteze sau se șterg cu o cârpă moale.
Se înțeapă fiecare cu un ac de 2-3 ori. Se așează în borcane.
Se fierbe oțetul adăugând la fiecare litru de oțet o lingură de sare, una de zahăr și o frunză de dafin. După ce s-a răcorit bine, se toarnă peste gogoșari, punând deasupra câteva boabe de muștar sau frunze de vișin.
Se pun apoi 2 scândurele mici încrucișate care să ție gogoșarii în oțet. Se leagă cu hârtie de pergament, se țin la răcoare.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)
GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)
Se înțeapă fiecare cu un ac de 2-3 ori. Se așează în borcane.
Se fierbe oțetul adăugând la fiecare litru de oțet o lingură de sare, una de zahăr și o frunză de dafin. După ce s-a răcorit bine, se toarnă peste gogoșari, punând deasupra câteva boabe de muștar sau frunze de vișin.
Se pun apoi 2 scândurele mici încrucișate care să ție gogoșarii în oțet. Se leagă cu hârtie de pergament, se țin la răcoare.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)
GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii